Valborg...

Ja, det kunde ja inte bry mej mindre om. Däremot längtar ja tills denna dag e slut. Ska snart iväg på jobb, sen när ja kommer hem blir det packning av de sista, och duschning för kellie och Flisan. Kellie som löper ser ju inte allt för rolig ut där bak, man får nästan skölja varje dag! hoppas hon håller sej skapligt fräsch imårrn, annars får ja sno lite våtservetter av min syster :) Det ska bli kul o se hur det går imårrn, när det är ute, tror inte hon kommer känna sej lika trängd då. Flisan och ja passade på att träna lite AG idag, det gick bra, körde hopp slalom hopp.... och hon körde riktigt bra slalom faktiskt. Det är kul när man iaf känner att det går framåt! :) Hundarna passade även på att skita ner sej rätt ordentligt... men ska de duschas ikväll så gör det ju inte spec mkt ;)
       
Kellie tar sin roll som "dag-mamma" på största allvar, och ser verkligen till att Dottie får lära sej nya saker, både bra.... och dåliga ;) Se så fräsch man blir i rumpen när man löper och gräver runt i mossa hehe.
Nähä ni, om ja skulle ta o städa lite snabbt, och hinna med lite packning innan ja ska fara.
Imårrn blir det sköööööööööööööööööööjj!!! oavsett hur det går med uställning o agility! :)
kraaaaaaaaaamen
/vickan

Laddar.

Nu är det bara 1 dag kvar. Sen blir det Motala! wohooooooooo! jag ser fånigt mkt fram emot fredagen.
Det är inoff. utställning, drive in agility och Lydnadstävling på Motala brukshundklubb. Jag, och ett helt gäng med folk jag känner ska dit. Det ska bli RIKTIGT trevligt!  Å riktigt mysigt med en heldag ute, med folk och hundar! Jag ska ställa Kellie och Fly. Min kära vän Jenny ska ställa Flisan åt mej, då det är svårt att springa med två samtidigt ;) spec när det är 2 hundar mellan kellie och fly hehe. Så långa armar har inte jag iaf. ;) Funderar på att starta Fly i agilityn oxå, ja det har ja säkert redan tjötat om här, men jag är så velig. Egentligen kunde ja ju bara göra det, men jag är så mesig och vet inte om ja vågar. inte vågar liksom, vadå inte vågar? VAD är det som skulle kunna vara farligt? ALLA kommer garanterat INTE titta på mej och skratta åt mej när jag glömmer bort banan, som jag garanterat kommer göra ;) Det händer ju hela tiden.... och många hundar hittar på div. bus på banan, det händer oxå hela tiden.... det är ju inte så himla farligt egentligen. Jag måste sluta fjanta mej, det är bara nyttigt att kämpa emot tävlingspaniken! Det kommer nog gå bra, eller ja, jag kommer garanterat bli diskad, för om ja känner min hund rätt som kommer hon ge ... i slalomen hehe. Men jag ska vara där för att ha roligt, så ja skiter i hur det går, bara vi har kul! jag satsar verkligen inte på annat än en disk hehe.

Vem vet, hon kanske kör slalomen som en kanonkula?? Denna hund har chockat mej förut med div saker. Så det skulle egentligen inte förvåna mej. Det som nog skulle förvåna mej mest är väl att jag ens skulle komma ihåg banan ;)
Funderar på att anmäla mej frivilligt till att måla morsan o farsans "uterum" det ser inte allt för fint ut såhär när man ser det på bild hehe. (den bruna saken)
Nähä vänner, det är dags för mej att sova.
Imårrn är det torsdag, snart är det fredag!!!!
Och jag längtar även till söndag, men varför ja gör det får ni veta en annan gång ;)
kramen!
/vickan

Jag är glad!

Senaste dagarna har verkligen varit bra! Låtarna som vi spelat in har redan fått intresse från skivbolag ;) hehe, allt är bra med hundarna och jag är allmänt nöjd med livet! Jag har även en spännande grejj på G, och vad det är får ni veta tids nog :P

För er som missat att låtarna är ute skriver ja en gång till; gå in på www.myspace.com/etordsson och lyssna på "conducted by fear" och "waiting for the rain" !!!

Annars har dagen varit bra, jag har lyssnat lite på låtarna, och försöker vänja mej men mej själv. Det är svårt att lyssna på sej själv, tycker iaf jag. Men ja tränar vidare ;) Jag har varit hos veterinären och vaccinerat Kellie och Dottie. Dottan var jätteball tyckte hon själv iaf, och skällde på allt o alla, men när hon fick sprutan skrek hon som en stucken gris ;) Kellie skötte sej bra, trodde hon skulle vara rädd, men det gick rätt bra! Åkte till apoteket och handlade fästinghalsband och Betapred, Ifall ngn av hundarna skulle bli utsatta för huggormsbett, vilket ja VERKLIGEN hoppas att ja ska få slippa.
Sen blev de långpromenad med Jenny o hennes vovvar, måste köpa nya skor, mina hålls o ramlar sönder o samman.
Hälsa även på Linnéa en sväng ikväll, det var NAJS :)

Har även varit på promenad me syster och hennes Pinscher Frodo, Filles bästis :)
Det såg ut såhär:


å såhär...


Det är så kul att Fille äntligen fått en kompis i bra storlek. Dom kan jaga varandra, springa ikull varandra och ha dragkamp med varandra utan att ngn av dom bryter benet ;)
Fille börjar verkligen komma i form oxå, när han får valla på den där unghunden hehe.
Nähä ni, dags att sova kanske....
Hoppas ni har haft en lika trevlig dag som jag!
/vickan


strike a pose!

Min snygga hund!

lite för långt bak med bakbenen, så vinklarna ser lite taskiga ut, men annars börjar det ta sej!!?!?
Öva öva öva öva. Jag ska ställa ut denna hund!



Fly hade ingen vidare lust att agera fotomodell... som vanligt.... Men det blev ju halvbra iaf!

Dottie ville verkligen INTE vara med!!! Men hon har ju några månader kvar att lära sej på ;)

Musik uppdatering!

För alla som är intresserade kan ja berätta att låtarna som jag och Erik Tordsson spelade in i Mars nu ligger uppe på hans Myspace-sida. Adressen är: www.myspace.com/etordsson Lyssna på "Conducted By Fear" och "Waiting for the rain". Det är kanske inte eran musiksmak men det är kul om ni lyssnar iaf! :)
Pussen o Kramen
/vickan

Ja visst sjutton....

Ja kom just på att ja måste avboka veterinär tiden den 4e maj. Man ska ju inte kolla Patella  innan, under eller precis efter ett löp. Hm, får avboka och fixa ny tid helt enkelt. På tikar kan ju hormonpåverkan under löp göra att leder,ligament osv blir ngt lösare. Har man otur kan man ju få ett felaktigt resultat, och det vill ja verkligen inte ha. Nåväl, det är ju lätt fixat. Funderar på om ja ska ringa min "vanliga" veterinär och kolla om hon inte kan klämma in 3 vaccinationer till på tisdag, då ska ja nämligen dit och vaccinera kellie så hon är full "Vaccad" till tävlingen på fredag. Dom andra hade ja ju bokat in på Annalysen i örebro, eftersom ja ändå skulle dit och göra patella och PRA undersökningarna. MEn nu dröjer ju det ett tag, och alla ska ju vaccineras nu, så att.... vi får se. Annars får ja väl åka fler gånger. Det ordnar sej!
Nu ska ja iaf sova! lyckligt vetande om att min hund är normal och kan löpa! :)
Godnatt!
/vickan

ÄNTLIGEN!!!! Tack GODE GUD?!

Äntligen äntligen har våran lilla Kellie börjat löpa!!! Jag har nästan trott att hon varit steril ;) Nä, men man har ju börjat undra. Hon är ju 1 år och snart 2 månader, och jag har inte märkt av ngt löp tidigare. Men nu när ja dock ser det, kan ja tänka att ja skulle kunnat missa ett tidigare löp. Men nu vet ja iaf att hon KAN löpa och att hon häller inte är ngn "torrlöpare". Å det tackar vi ju för. För inte vore de speciellt lätt att planera en parning med en hund som inte löper eller som det inte märks NÄR den löper. WOHO! Nu är matte glad, så nu fattas bara Patella och PRA undersökningen som ska göras 4e maj. O det ska gå bra tror jag, har inte kännt av nåt löst i hennes knän iaf. Så det är bara att hålla tummarna! Annars planerar ja att para till nästa vår, EV. på senhösten beroende på hur hon löper, men ja tycker att hon lika gärna kan vänta ett tag till, eftersom hon är lite omogen av sej, och jag vill gärna hinna ställa ut lite först. Så ja tror ja satsar på vår-valpar. Mkt mer lättsålt oxå, vilket man ju kan förstå. Det är inte roligt att springa ut barfota i snö och slask i desperata försök till att få valpen rumsren. Men tänk om ja får "min" första kull nästa vår?!?!?
WOHO!
Nähä, nu måste ja slänga mej i duschen o ge mej av te jöbbet!

Min fiiina fiiiiiiiiiiiina Kellie!

Tack!

Igår var en bra dag! Jag,Jenny och syster hade lite "ringträning". Jenny måste ju öva in sej med Flisan eftersom hon ska ställa henne 1a maj i motala. Jag ska ju ställa Kellie, och Flisan är med som "stöd" åt kellie, så hon kanske kan känna sej lite säkrare i ringen. Det gick bra tycker jag, Kellie är ju lite annorlunda att ställa mot fly, Kellie är större och har större rörelser, ja måste röra mej fortare osv. Det är verkligen en sport egentligen, det är inte BARA att ställa ut. Många vinner ju på att dom kan ställa sin hund bra och inte alltid på att hunden är absolut snyggast. Fick oxå 2 trevliga besked igår. Min ansökan till SKK om kennelnamn är mottagen och skickad till FCI. SKK väntar på svar ifrån dom, och så fort dom vet ngt så kommer ja få information. Det tar tiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiid. Det är bara att hoppas att ngt av namnen går igenom oxå, puh.
Fick oxå veta att min försenade anmälan till en uställning i maj oxå blev mottagen, TACK TACK TACK. Glömde bort sista anmälningsdatumet, men dom var shyssta och tog med mej ändå! Det är väldigt bra, för det är en inoff utställning och det är bra att passa på inför sommaren, framförallt med Kelli pelli. Dottan får väl ha premiär i augusti skulle ja tro, ja hinner öva tills dess, och hon är häller inte så skrajj som kellie. Snarare tvärtom, för ball för sitt eget bästa. ;)
Nähej ni, det är en dag imårrn oxå, lär sova nu, så ja orkar upp imårrn!
Kramen
/vickan


Dottie och hennes nya "mamma" kellie, som lär ut henne konsten att skita ner sej ;)

Jag tänker...

Jag tänker för mkt, det har ja alltid gjort. Verkligen FÖR mkt. För mkt OM och för mkt hit och dit.... och för mkt kanske... och för mkt av de mesta. Jag kommer inte ens ihåg vad jag har gjort idag, för att jag har tänkt för mkt på annat.
Jag känner mej glad, det är inte det. Men just nu på kvällen kom ja in i en såndär "tänk grop".

Jag måste säga att jag är tacksam över att ja fått känna mej glad i flera dagar nu, mitt humör går verkligen upp och ner, och har väl alltid gjort. Men sista åren har varit alldeles för deppiga, buäh. Framtiden känns dock ljus, jag är oftare glad nu iaf, och kommer inte lika ofta in i skit perioder. Jag hoppas det kommer fortsätta så.
Det är så mkt man inte vet om varandra, även vänner emellan. Visst är det sjukt hur mkt en människa kan dölja för en annan. Vissa människor lever ju verkligen dubbel-liv. Familje far i ena och mördare i andra. Det är sjukt.
Vi skaffar oss ju alltid en uppfattning om varje ny människa vi möter och tänk va fel man har ibland.

Jag är nog ganska fördomsfull, det skulle jag nog säga. och ja dömer nog ofta folk efter utseende och kläder osv.
Jag vet inte ens vilka alla är ( för det är konstigt nog ganska många) som sitter och läser allt blabb ja skriver, men det finns säkert dom som inte känner mej.
Du kanske läser för att du är en vän eller bekant och vill hålla koll på vad ja gör? Eller läser du kanske för att "smyga" på mej av någon anledning? Vem du än är så har du förmodligen en uppfattning om vilken slags person du TROR att jag är. Frågan är ju om jag ÄR den personen?
Jag har alltid varit rädd för vad folk ska tycka och tänka om mej... Jag har ofta varit en såndär "mes" som försöker vara alla till lags. Men va hjälper det när folk ändå tror och tycker det dom vill. Tänk vad mkt SKITSNACK man talar och får höra i sitt liv. Å ofta är det ju mer om folk man INTE ENS känner. Är det inte sjukt?

Jag är en riktig MES. Jag måste börja stå på mej, och stå för vad JAG tycker. Jag är verkligen inte snyggast i världen men jag är nog inte "fulast" häller. Jag ska försöka sluta tänka att alla på stan tittar på mej å skrattar åt mej för att jag är ful,fet och kobent haha. Jag skrattar nu, men varje gång jag går förbi folk på stan får ja ångest. Men vem bryr sej egentligen om mej? Och även om alla tänker så, så får det väl vara deras "problem".  Nä, jag är verkligen inte nöjd med mej själv, framförallt inte med vad ja GJORT med mej själv. (och då menar jag inte tatueringar o dyl.) Men det är nånting jag jobbar på. Det där med "sköt dej själv och skit i andra" är egentligen ganska bra. Fast ja tycker ju om andra människor, det är inte det. Men man ska inte bry sej så mkt alla gånger.. Jag önskar ja kunde gå på stan utan att ha panik och utan att vara rädd för att träffa div. ex lr FAN OCH HANS MOSTER.

Det här är JAG, och nä, jag är nog inte så "ball" som ja kanske ser ut ibland.
Jag har gjort mkt dumt, men jag har gjort mkt bra oxå.
Jag ska bara försöka lära mej att leva med mej.
Hoppas du kan leva med dej?
/vickan

Tänk om ja fick vara en liten hund, så ja slapp tänka så mkt.

Allt går för fort...

Nu har man varit ledig i två dar. Å så fort gick det. Jag hann inte göra mkt av det ja hade TÄNKT göra. Men... man ska inte stressa upp sej...(har ja lärt mej efter snart 24 år) Allting har sin tid, och det ja inte gjorde nu hinner ja garanterat göra sen. Jag har istället tränat väldigt mkt med hundarna, agility, miljöträning ja, jag har tillome tränat lite lydnat med Fille. Han är så söt, han blir så barnsligt glad över lite uppmärksamhet. och det är klart han ska ha det! Det blir ju lätt mer med "dom små" eftersom jag periodvis åker på mkt uställningar,tränar agility och typ tar med dom överallt. Stackars stora utmobbade Fille ;) Nä, allvarligt så får han faktiskt mkt uppmärskamhet från Husse. Han brukar vara med i verkstan o "dona" o lite annat. Rätt gulligt faktiskt ;) och självklart är han ju med på promenader o annat vardagligt, men han är så himla söt när han får köra lite plats liggning, och lite inkallningar...Sen är han nöjd :)

Nåväl, mitt arbete på att försöka bli en harmonisk människa går iaf vidare haha. Jag försöker verkligen att leva i nuet, och sluta stressa över alla renoveringar. Sluta tjata på karlsloken, sluta hetsa upp mej över att det är rörigt osv. Det BLIR ALLTID rörigt när man renoverar. Jag kan inte tänka mej att ev. besökare tänker "med guuuuud va rörigt dom har alltså". Det är rörigt för att ja renoverar! Så är det bara. O jag ska försöka överleva det här utan att min städmani tar över. Det har gått bra hitils iaf. och idag SKET JAG I ATT STÄDA!!! Jag gjorde helt enkelt trevligare/roligare saker istället!

Puss o kram
/vickan


Jag å Dottie


En bra dag.

Ja, idag har det iaf varit en bra dag. Å det tackar vi för. Har gått trevliga promenader, varit dutig och borstat tänder på hundar o fixat. Har även badat de stora monstret, och han skötte sej riktigt bra idag. Han har lärt sej efter 6.5 år ;) Jag borstade även hans tänder och tvättade hans öron med "oto clean"... fattades väl bara "förhudsrens" lr va de nu heter ;) haha... för hundar alltså. Men han har ju faktiskt inte problem med "förhudskatarr" lr va sjutton det heter, så ja tror inte han blev ledsen över att slippa bli "rensad" där ;) Fick höra från Fritz nya familj igen. Allt går bra, han trivs bra och alla är storm förtjusta i honom. Känns bra! :)

Har även tränat agility idag. Det gick bra. Har börjat träna lite smått med Pixie igen, och jag kan säga att hon VERKLIGEN är på hugget. Alla otäcka minnen efter förra året verkar ha försvunnit för nu är hon dunder taggad! SKITKUL tycker matte victoria! Så nu ska det tränas igen, och ja lär få börja med intervall-träning om ja inte ska dö i sommar. För idag kändes det som ja skulle få en hjärtinfarkt... och jag såg nog rätt cyanotisk ut ;) Jag har varit bortskämd med att bara träna en hund känner jag. Så nu jiiiiiiiiiiiiiiiiiiidrar får ja ligga i!!!

Även om dom är små, så är dom bra mkt snabbare än mej iaf ;)
Så det är dags å rycka upp sej och ta i med hårdhandskarna!

Dödens dag?

Ja, denna dag har varit en fruktansvärd dag.
Den började riktigt dåligt och alldeles för tidigt.... typ 4 imorse. Världens Mensvärk. Å Jag får alltid panik eftersom ja vet hur sjukt ont jag KAN få. Denna gång gick det dock över ganska snabbt, och blev aldrig sådär outhärdligt. Jag har inte haft problem med sån här värk på bra länge, men sista gångerna har det kommit tillbaka. Som tur e har man en rar make som springer o servar med vetekuddar o annat. När de väl började gå över somnade jag igen och vaknade i lite mer lagom tid. Dagen började egentligen bra sen, blev bjuden på "brunch" hos syrran osv. Men med lite lagom öm mage och mkt o tänka på kände jag mej ändå lite "allmänt sur". Man kan väl säga att jag nog vaknat på fel sida. Vi tog en promenad tillsammans lite senare på dagen, och ja kunde lika gärna ha stannat hemma. Jag var skitsur hela tiden, på hundar, på mej själv.... o på allt. Alla hundar trasslade in sej, fille var "jobbig" och dessutom sprang syrrans hund in i lilla kellie så hon började halta. Kunde de bli bättre när man redan var lite smått uppretad? Det gick som tur var över. Och jag HATAR mej själv när ja blir sådär sur, det är MITT fel att jag har 5 hundar och 5 koppel att hålla i, inte hundarnas. och det var dessutom JAG själv som valde att gå med alla samtidigt, inte dom. Jag har igen rätt att bli sur över det, när ja själv valt det. Nu låter det som att ja blev så arg så ja knöt ihop alla hundar o slängde iväg dom, men så är ju självklart inte fallet. Det är onödigt att hetsa upp sej så bara.... Väl hemma tog ja en dusch och klädde om för arbetet...
Morsan skulle köra mej.... och allt var som vanligt tills PANG.... vi körde på en KATT!!!! Den slängde sej in under bilen liksom från sidan... Det var en annan katt med oxå, ja tror att dom lekte med varandra lr nåt... Jag var i upplösningstillstånd..... Vi stannade... gick ur... och den levde fortfarande..... det låg och flämtade vid vägkanten...
Jag började gråta hejdlöst.... och en stackars granntant kom ut och såg oss... det var ínte hennes, men hon kände dom som hade den, så hon fick låna min mobil och ringde dom. Katten låg och plågades och det var så hemskt att se. Stackars oskyldiga djur som inte förstår. Som "tur" var kom en man som bor i närheten förbi och hjälpte oss.... att "avliva" katten på plats. Det kan låta brutalt, men man kan fråga sej vad som är mest humant? att lyfta upp katten, som förmodligen hade bruten ryggrad, ja, de flesta ben i kroppen och bära till bilen, för att köra iväg till närmsta veterinär, eller avsluta lidandet så fort som möjligt? Jag fick gå därifrån, jag klarar inte av sånt... Ägarna var iaf glada att vi sa till, och även att dom fick reda på vart deras katt var, för han hade tydligen varit borta till och från. Stackars lille kisse... :(
Väl på jobbet sen såg ja väl ut som en clown efter all utsmetad mascara.... och det värsta av allt var att sen när ja åkte hem från jobbet, och börjar närma mej platsen där vi hade kört på katten... Ja, då ser ja nånting ligga på vägen, på samma ställe, fast på andra sidan... vi stannar bilen, går ut.... och där ligger det en TILL katt.... en stackars långhårig och fruktansvärt tovig katt.... lilla krake, man undra nästan om den inte hade nån husse o matte som tog hand om den fina pälsen han hade kunnat ha. Den var fortfarande varm.... den hade nån körtpå utan att bry sej, och lämnat kvar att ligga mitt i vägen.... stackars kisse, ja hoppas nån hittar dej och känner igen dej, så dom kan ta sej an dej och gräva ner dej. :(

det här har varit den SÄMSTA dagen på väldigt länge.... usch o fy o blä. vilken SKITDAG.
Men man lär sej iaf att uppskatta det man har. Nu när ja ser mina sötnosar nerbäddade i sängen lyckligt ovetande om hur farligt livet kan vara är ja glad över vad jag har, och att alla mår bra. Pixie Kellie och Fly har precis fått sej ett välbehövligt bad. vilka SKITGRISAR. Ja säger då det, det är inga soffpotatisar jag har.... det är rena vildjuren. Får man springa,leka o busa i skog o mark så blir man skitig. Så det var på tiden kände jag... puh.

Näh, nu ska ja sova. Ja hoppas ja slipper drömma mardrömmar om denna hemska dag.
natti.


Trött så in i....

Sista tiden har ja varit så sjukt trött.... Varje morgon har det varit vääääääldigt trögt att ens ta mej ur sängen.
Visst, jag är ingen morgon människa.... Men såhär trött brukar ja inte vara... Dessutom får man ingen större lust att gå ur sängen när man ser det här....

Hon är så söt och sådär jätte "morgongosig" så det är klart man ligger kvar en stund till ;)
Sen är det faktiskt så att det är allergi tider, och jag brukar bli väldigt trött på vår och sommar. Puh.
Gör väl inte saken bättre att jag har 5 hundar i sängen häller kan ja tro hehe.

Idag har jag iaf varit i Kristinehamn med min Syster,hennes son och hund. Jag hade med mej Kellie,Dottie och Fly. Min syster har ju en pinscher, och det var anordnat nåt  läger för pinscher folk. Med lydnad,spår osv. Och idag "handling", alltså utställnings träning kan man säga. Jag passade lill pöjken o syster var med o fick lära sej ett å annat. Jag hann lyssna lite jag med, och det var faktiskt lite intressanta saker. Ska ja tänka på nästa gång! Jag hade med mej Kellie och dottie för att miljöträna. Fly var med för att ha positiv inverkan på kellie. Dottan är jui inte rädd, snarare för ball för sitt eget bästa. Men Kellan är ju livrädd för allt, och Fly stencool, så hon brukar ha god inverkan. Det gick iaf bra, Kellie lugnade sej, och har ju faktiskt blivit mkt bättre på sista tiden, eftersom vi faktiskt tränat väldigt mkt. Dottie pottie blev iaf skittrött efter en lång dag med många intryck....

aaaaaaaaaw bebismage! :)
och Matte är oxå väldigt trött..... det var förskräckligt blåsigt där bortiii!
hualigen. Ja hoppas inte ja åker på öroninflamation lr nåt, för mössa skulle ja ha haft, det kan ja ju säga.
Nähej, om man skulle ta o umgås lite med sin "sämre" hälft...HAHA
;)

Vilken dag!

Hej å hå!
Vilken härlig dag, å vilket underbart väder! Jag  och hundarna har verkligen njutit av min lediga tid. Små hundarna och ja tog en promenad på förmiddan, med Anneli och hennes hund. Sen  hälsade vi på hos syster och passade på att låna deras spis och ugn att laga mat i.... eftersom vi för tillfället inte har möjlighet att varken laga mat lr diska ;) Passade på att gosa me lilla Aaron som är förskräckligt söt! Jag bytte blöja på honom oxå, för första gången ;) Jag var sååå duktig, och han med för den delen hehe. Men man har ju fått in "snitsen" från jobbet, ja borde ju kunna de där vi det här laget, även om det är gaaaaaaaaaanska mkt större rumpor och blöjjor ja hålls med. Sen har ja bestämt att jag ska vara barnvakt nåndag, så min syster och hennes man kan hitta på nåt mysigt, det tycker ja dom kan behöva. Å ja tycker bara det är roligt att se efter den lille å han ääääääääääälskar moster victoria :) Vi tog en promenad me Fille och hennes pinscher Frodo, dom leker så bra, det är riktigt kul att ha dom lösa. Fille vallar som en idiot på den där vilda unghunden, det är inte lätt för en gammal farbror. Vi fick den underbart smarta idén att vi skulle ta oss ner till en Å som är nedanför några gärden där vi brukar gå... vi fick BÄRA ner barnvagnen, det kan inte ha sett normalt ut ;) Och det var värre uppför... det kan ja säga.
   Som ni ser har ja en värdelös kamera. Men det är oxå den enda kameran jag har, i min MOBIL. Så den är värdelös. så fort hundarna rör sej minsta lilla blir de vara sudd. Ja, det är nästan skamligt att ja inte har en riktig kamera. Men jag fyller år i sommar, så nån snäll människa kan ju känna sej manad att ge mej en! :)

Väl hemma igen har ja legat och gassat på gräsmattan. Hundarna Njuter nog lika mkt av de fina vädret som jag, kanske mest Fly som verkligen HATAR blask väder!
      

Lilla Dottie hade däremot inte tid att ligga still länge, hon hade fullt upp med att inspektera morsans trädgårdsland och buskar.... Och verkade oxå tycka att lite kupering kunde behövas ;)
Det här är en såndär dag man bara njuter av livet. Allt är rörigt hemma, och allt i mit liv är allmänt rörigt överlag. Jag har inget fast jobb, jag har många projekt på gång, jag har många drömmar och planer som känns som dom aldrig kommer slå in, men IDAG är en såndär dag  som ja bara känner mej extra nöjd med livet ändå. Jag blir så sjukt glad av mina hundar och älskar som så sjukt mkt så bara att se dom få glädjerus i trädgårrn gör mej barnsligt lycklig. Det här är ju ändå en del av min dröm,, så jag lever ju ändå en bra bit påväg. även om den inte är helt uppfylld än. Jag tror inte att alla människor kan förstå hur sjukt mkt man kan tycka om djur, och jag kan inte förstå hur ja skulle kunna klara mej utan dom? Det finns förmodligen dom som tycker jag är knäpp som har 5 hundar... och visst, det kan låta mkt. Men jag ska säga er att jag känner ALLA mina hundar "utan och innan" och ja vet precis hur var och en av dom reagerar i olika situationer, ja vet precis hur dom låter när dom vill olika saker, ja vet när dom behöver skita, pissa, ja ALLT. Jag har en relation med ALLA mina hundar. och ALLA är personliga för mej. Den dagen ja glömmer bort namnen på mina hundar, eller råkar glömma eller tappa bort en hund, ja, då har ja garanterat för många. Men det här är mitt liv, mitt val och jag älskar det!


Här kommer förklaringen....

På begäran av "några" av mina "äldre" läsare bla. Katarina Östman (hahaha) Så ska ja nu skriva ner en ordlista med ord och förklaringar så även hon kan ta del av allt ja skriver på rätt sätt.
Här kommer den:

lr = eller
oxå = också
iaf = I alla fall
ev = eventuell/eventuella
mkt = mycket
ngt = något
spec = speciell/speciellt
iofs = i och för sej...

Du/ni får höra av er om det är nåt mer ja ska skriva upp ;)

Det var väl typ dom orden jag använder mest I ALLA FALL.
Sen ska ja skriva ner en ordlista på EVENTUELLA ord som förekommer när de gäller hund, och hundtävlingar:

HP = Hederspris
BIR = Bäst i ras
BIM = Bäst i motsatt Kön
BIS = Best in Show
BIG = Bäst i Grupp
CH = Championat
CK = Certifikat Kvalitet
CERT = Certifikat
CACIB = Internationellt Certifikat
SUCH = Svensk Utsällningschampion
NUCH = Norsk Utställningschampion
FINUCH = Finsk Utställningschampion

osv... eller som man bör skriva, "och så vidare".... ;)

Ja brukar även skriva att ja tränat Ag, och då menar jag Agility.
Ja, sen kommer ja inte på så mycket mer som kan se konstigt ut.
Svenska betygen var väl inte så bra kanske, ja vet inte ;)
Jag får skärpa till mej :)

Tillbaka till skolbänken kanske??

(OBS den där bilden är INTE seriös)
hehe.
nähä ni, NATTI PATTI PÅ ER!
och lycka till Katarina, hoppas du lärt dej något I ALLA FALL!
:P


Tada!

Här kommer lite fina bilder. Jag har varit hysteeeeeeriskt upptagen sista tiden, så det har varit lite dött här.
Men för er som väntat på att få se den nya raringen som kommer hon här:





Och sen lite på Kellie....




Och Fly....


Och båda två....


Och Pixie Såklart....

Och sist men inte MINST... Fille


Åh va ja älskar mina vovvar. Utan dom skulle ja inte kunna leva tror jag...?!
Mina fiiiiiiiiiiiiiina fiiiiiiiiiiiiiiiiiiiina fiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiina fiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiina vovvar! :)
Puss på er alla!

Det är mkt just nu....

Jag säger bara PUH. Just nu händer de väldigt mkt runt i kring mej. allt är en enda stor röra hemma, köket total renoveras... Hallen är precis klar att använda... o allt är bara för rörigt. Men det känns ändå bra att få ordning på köket, å det känns VERKLIGEN bra att äntligen få en diskmaskin!!!Nåväl, nog om det.

Lilla Dottie har anpassat sej väl, hon är fruktansvärt söt, och väldigt duktig. Hon hänger med på allt, även om ja får bära på henne mkt. Idag var åkte jag, Jenny och Cecilia iväg på en liten utflykt. Vi hade 7 hundar med oss! Alla mina, och cecilias Goliat, och Jennys Siri. Hennes Labbe är hos sin "stöd-familj" som vi brukar säga ;) Fast egentligen är de en kompis till henne som är väldigt förtjust i Sheila, och brukar därför låna henne ibland. Men iaf. Det hela började smått hysteriskt eftersom min kära Schäfer/bordercollie Fille blir  liiiiiiiiiiiiiiiiiite smått stressad när det är så mkt som händer. mkt hundar, fler folk att hålla koll på osv. Dessutom är rundan smått jobbig i början, det är runt en sjö, och upp på ett berg typ. skapligt bran uppför en bra bit, och det kändes, fläskig som man blivit såhär efter påsk ;)
Väl nere vid sjön skulle vi ta en kopp kaffe, och sitta en stund. Hundarna gick lösa, och ingen var ju spec intresserad av att bada eftersom det fortfarande var isigt i vattnet. Det låg som små isflingor över halva sjön typ. Men så plötsligt hände det, Kellie ramlade i sjön, och började simma... UTÅT!!!! Jag fick lite smått panik eftersom det dessutom såg ut som hon höll på att sjunka, förmodligen av chocken av att hamna i så kallt vatten... ja, det blev lite smått panikartat, där satt vi oförberedda med fille i kopplet, dottie brediv och försökte lite smidigt få till en räddning. Cissi fick tag i fille, han blev hysteriskt stressad och dottie fatta väl ingetting... dom andra hundarna trängdes för att se vart kellie blev av, och tack o lov lyckades hon vända och Jenny lyckades även fiska upp henne. Hon såg inte så värst ball ut när hon kom upp. Men det är sjukt hur deras päls ändå fungerar, hon blev ju inte jätteblöt ändå. Men liiite kall sådär, så ja fick slita av mej en tröja och torka henne med. Men efter en stund var de samma gamla "kalv-kellie" som flängde runt, men som dock aktade sej lite bättre för sjökanten ;) Men usch, va rädd ja blev... puuuuuuuuuuh.
Väl hemma igen var dottie totalt utslagen av alla intryck, även om hon blivit buren större delen eftersom det är alldeles för jobbig terräng för en valp. Fille halvdog han med, så överaktiv som han varit hela tiden.

På eftermiddan tränade ja även lite agility med fly, ja försöker få henne att tycka att slalom är kul, men det är svåååååååååååååårt. Hon kan det ju vid det här laget, men hon känner dessvärre inte alltid för att göra det.
Jag tänkte lägga upp några bilder oxå, men de verkar inte vilja fungera, så ja lägger ner.
Jag är sjukt trött....

Glad Påsk.... Å godnatt ;)

Här sitter ja igen, sent på kvällen... igen.. som vanligt. Ja verkar aldrig ha tid för datorn, och det är väl iofs bra.
Idag har ja åkt "raggarbil" för första gången i mitt liv ;) det var mkt fränt, ja måste inhandla en sån nångång i mitt liv. Jag ska lätt ha en sån o köra runt med :) Blev skjutsad till jobbet i en impala, gryyymt. Hade sminkat Jenny och hennes kompis Emma inför en tillställning nånstans och hennes farsa skulle köra dom dit, så han körde mej först, oerhört fränt! :)
Annars har jag ätit middag med släkt och vänner, tränat agility, och slutligen jobbat kväll.
allt går bra me dottie, hon är sjukt söt, och mkt duktig.
nähe, om man skulle ta o sova!
natti

Jag borde verkligen gå å lägga mej...

klockan är 01.18... usch ja dum jag är.
Idag var min enda lediga dag denna vecka, och det har typ REGNAT hela dagen. HALLÅ!!!!!!!!! Jag hade hoppats p solsken o fågelkvitter. Jag och Jenny hade planerat in en utflykt med matsäck runt "trollkarln", men nä.
Det blev utflykt till fjugesta och låtsas sol, för att avlsluta kvällen med äcklig pizza. Ja, det var väl inte äcklig, men det känns äckligt efteråt.  Nu måste ja rycka upp mej och sluta fuska, det gick ju så bra innan. bah.
Allt går bra me Dottie iaf, hon är underbar.  Och jag har hört från Fritz nya familj igen, det går skitbra. Tack tack tack för det. Jag är så lycklig just nu. eller livet känns iaf rätt ok :) och det har det inte gjort på länge.... puh.
Nähe, tack för mej. Ja måste sova.
natti

Måndag.

Dagen har gått fort, för fort.
Lilla Dottie är så duktig, sover hela nätterna, väldigt skönt tycker en inte så morgonpigg matte. Idag har vi varit ute mkt på dagen, gick en liten promenad, fast hon satt mest i min famn, lite väl långt för en så ungdam, men inte roligt att sitta hemma själv häller! så självklart fick hon följa med. sen tränade vi lite agility hos Jenny, ja, inte Dottie, men jag och Fly.
En liten film finns att se på min systers blogg: http://fiaspinscher.blogspot.com/
Ja, det är ju bara slalom, så det är inte jätte spännande ;) Måste sätta slalomen till sommarn nu, så vi kan tävla. Allt annat sitter ju. men slalomen har de varit lite si å så med. Men nu börjar de bli bra tycker jag!
Jobbat kväll idag, även imårrn blir de kvälls jobb. Jag vill vara leeeeeeeeeeedig, men enda lediga dagen för mej denna vecka är onsdag, woho?! Just nu är huset en enda röra oxå, lr iaf köket. Ingen spis har ja häller, för nu händer de grejjer. det ska kaklas och sättas in nya skåp, o ny spis, och ny fläkt och nytt allting, hääääääääääääääääärligt!!! :)
så här kommer en sista bild på dom fruktansvärda äckliga,hemska och avskyvärda luckorna i furu. bye bye forever!!!!

jag behöver nya strumpor oxå, tydligen ;)

nähej, nu måste ja utfordra djuren det är redan sent!!!

adjöken adjö!


Nu är hon äntligen här!!!

Igår var vi o hämtade världens sötaste valp!! Efter en ganska seg bilfärd ner till småland fick vi äntligen se henne för första gången!! (jag har ju inte haft möjlighet att åka och titta innan) Det var väldigt roligt att få hälsa på hos Tingate's Kennel igen. Många glada hundar mötte upp, och vilken trevlig flock hon har!! Vi släppte bara in våra brudar och det var inga problem. Kellie var lite skraj i början men sen blev hon uppraggad av Alexandras unga pöjk Taz, eller Caspians Layout som han i stamtavlan heter. En riktig Charmör!!! Fly var mest sur, uppskattade inte Linus (Black Baloos Linus) försök till att få ett nyp ;) Trots att han är en MKT stilig pöjk. Han är ju även pappa till våran lilla bebis, och Mamma är Tingate's Attractive Aili, Flys stora syster. Vilka fina valpar det var, alla var supersöta!
Pixie var inte häller spec intresserad, hon försökte mest sno åt sej våfflor! Ja just, Alexandra bjöd på våfflor med grädde och sylt i de fina vårvädret, gött!
Fille pille fick ligga i bilen i tjura, han skulle bli totalt utmobbad av alla små, så ja tyckte han hade de bättre där ;) I skuggan givetvis.

Ser ni vem hon är lik? Jo, FLY såklart. helt sjukt lik.... fast mörkare. Hon kommer bli en riktig pudding!!!
Jag tror hon ska heta "Dottie", lätt att säga, och det passar bra ihop med dom andra... plus att hon är en Dottie :)
Det bara kom, sådär....
Pixie,Kellie,Dottie och Fly, det klingar ju bra! :)
Duktig var hon inatt oxå, sov hela natta med lite pip i början bara. Visst blir de tidiga mornar framöver, men det är bara nyttigt!!! halv 8 gick vi upp imorse, vilket ju är HELT ok!
Nähe, om ja skulle ta och baka en kaka, och börja med maten. Har bjudit in svärmor och svärfar på middag.
Hej så länge!!

Äntligen är våren här?!?

Både igår och idag har det varit jättefint väder, det tackar vi för! Igår var de så fint att ja brände mej på näsan... uh.
Nu längtar ja bara tills de torkar upp. Fly hatar blaskväder och ja får typ "dra" runt henne på promenader... Hon måste ju hållas i trim för agilityn. Pixie och Kellie bryr sej inte direkt, det enda pixie lider av är ju kyla, men det finns ju bra täcken som hjäper henne där. Fille bryr sej inte om väder överhuvudtaget, alla väder är bra väder för en gammal "världsvan" hund som han. Imårrn är det fredag, och jag o syster ska åka till Askersund för att inhandla foder.. tack och lov att jat fått tag i ett billigare men BRA foder till hundarna. För våran katt äter numera diet-foder för resten av livet. vilket innebär att dom andra oxå för göra det, det är liksom lite svårt att utfodra annars. Maten konstar ENBART 540 kr för 4.5 kg!!!! GAH.
Men va gör man inte, kattkraken ska ju knappast behöva ha diarré resten av livet. Jag ska även handla valpfoder eftersom vi ska hämta en liiiiiten på lördag, woho! vi ska åka hela vägen ner till sävsjö och hämta en liten tjej på 9 veckor. Fly är moster till henne, och hon är förskräckligt söt.
Imårrn ska ja oxå på "smyckes-party" hos linnéa.... vet inte riktigt va de blir av det, men det blir nog sköjj.
   
Pixie njuter i vårsolen, och Fille har vårkänslor ;)
härligt väder!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Hoppas morgondagen oxå blir fin, så man kan få sej en rar promenad.
Men nu ska de sovas, och ja kommer garanterat lägga upp bilder på nya raringen snart!
puss o kram
/ V


RSS 2.0