Lediga dagar....

ser ja inte mkt av just nu.... Förtillfället känns det som att jag bor på jobbet...
Jag hinner inte göra nånting,känns som att jag aldrig träffar nån... och aldrig hinner träna nåt med hundarna. Det som iaf känns lite bra mitt i allt "skit" är ju att det ändå är så varmt så hundarna nog inte orkar träna nå värst iaf. Fredagens dans på bergavallen blev en enda stor katastrof....  Efter för mkt arbete och VÄRME tålde inte victoria så mkt hon hon trodde....
Som tur var gick jag därifrån innan alla han se att jag inte ens kunde gå ;) usch, ja säger då det.
På lördag är det partajj igen, maskerad kan man säga. Med 80-tals hårdrocks-tema!!! verkligen min grejj, det ska bli grymt kul... men ja lär väl dricka en halv öl lr nåt, för att inte göra om samma sak igen....
Jag lovar att lägga upp bilder på alla outfits sen!!

Men nu får det vara nog talat om det.För er som kanske trott att min kamera har avlidit så är fallet icke så....Men en trött och vimsig matte efter mkt jobb kommer inte alltid ihåg den nya fina ägodelen... MEN, här kommer lite fina bilder från idag:



Våran fina lilla Dottie lär sej att stå fint! Vi hoppas på att vinna över alla i sommar!!



Fly! tyvärr har hennes päls hamnat lite skumt i halsbandet....



Kellie-pellie trycker ihop sej och gör allt annat än att stå som jag vill ;) men det tar sej....



Min fiiiiiiiiiiiiiina kellie! snälla snälla visa dej i sommar!!!



High-five!

Älskade små vänner! Jag är iaf ledig på torsdag... puh.
Det är som sagt tur att det är så varmt ute, då behöver jag inte ha lika dåligt samvete över att det inte blivit några 2 timmarspromenader den sista tiden.... Varken jag eller hundarna hade njutit av dom iaf....
suck och stånk och pust och stånk...
Jag ska iaf ta semester när det är nyköping/norrköping uställningen.... Det blir gött. Kanske lyckas jag få ett hotellrum till maken och mej o vovvarna. Det vore gött. måste fixa det.
vi hörs!
/En halvdöd vickan

Köping nästa!

Ja, det är ju ett bra tag kvar. Men nu är kellie anmäld till uställningen i köping. Hon satt bredvid mej, lyckligt ovetandes om vad ja satt och gjorde vid datorn när jag anmälde. Tänk om hon visste.... hehe.
Ja, det blir säkert en tvåa, för svansen är väl på halvstång, men den har blivit högre och högre för varje uställning vi gått på, så i norrköping kanske den är helt uppe? Ja, man ska inte tappa hoppet!
Ni får ursäkta mina väldigt bildlösa inlägg på sista tiden... jag har glömt kameran precis hela tiden. Dessutom har det inte hänt så mkt skojj dom sista dagarna.. i denna värme ligger vi mest och flämtar... inomhus med fläkten på. Ikväll när ja kom hem från jobbet tog dock jag, maken och alla voffsar en skön kvälls promenad... det är bra mkt trevligare att gå på kvällen... det kan ja säga.
nä nu ska de sovas. imårrn börjar jag 06.45, och ska ja orka med dans på kvällen måste jag verkligen få mina få skönhetssömnstimmar...haha.. vilket ord.
Natti

I tävlingstankar...

Ja, här sitter jag. Nyss hemkommen från Linnéa. Efter en heldag på stada skulle vi provsmaka några cider vi köpt... en ny sommar "utgåva" från Rekorderlig... Vi hade tänkt ha dom på fredag, när de bär av till Bergavallen på dans! Tyvärr blev det bara en cider kvar...haha. Vi får köpa nya på fredag. Jag sitter iaf och funderar på hur jag ska ställa i sommar. Ja, hundar alltså. Köping blir ju första utställningen.... Kellie ska ställas, även om det går skit. Men jag vill ju ställa fly en sista gång, har tvångstankar om den där 2an vi fick sist. Jag vill inte avsluta med en tvåa, därför vill ja försöka få en etta på henne... vilket jag absolut inte tror är omöjligt eftersom det är det hon brukar få.... Men frågan är... Köping och en norrman till domare, eller Ransäter och en polack??? vad är bäst? Jag ska fundera tills imårrn... för snart gå anmälningstiden ut, iaf för köping och det är lika bra att anmäla innan ja glömmer bort det. Dottie ska ställas i Askersund första gången, spännande spännande... ni ska se vad den fröken står fint! Tänderna däremot är det lite si och så med... det tappas för fullt... och förhoppningsvis växer det oxå ut.



Dottie är dock i en liten "spök-fas" så ja hoppas den hinner gå över... annars skäller hon väl ut dommaren och alla andra ;) och hoppar undan med för den delen... Men det går nog över.. det går ju i perioder det där.

Tänk om kellie kunde vakna upp med flys hjärna, då hade jag varit väldigt lycklig.
Nä, nu ska ja sova...
Det är en dag imorgong oxå.
och ja måste verkligen komma ihåg att anmäla till köping!!!

Jag är trött.

Sjukt trött....Imårrn är jag äntligen ledig. Då ska ja åka till stada med Linnéa och handla outfit till den kommande 80-tals festen den 4e. Man ska alltså klä sej som 80-90tals hårdrockare typ. Det ska bli skitkul, jag ska även spela lite, är det tänkt. Hoppas festen kommer bli lyckad, men de tror jag!
Ska se om ja hittar nåt lämpligt att ha på mej imårrn, annars får ja väl gräva i garderoben. Jag ska iaf försöka få Per att klä ut sej till Alice Cooper. Jag får väl vara hans gropie lr nåt ;)

Förövrigt mår hundarna bra, filles hälta börjar gå över. Men jag ska iväg till veterinären ändå, vill kolla upp det där. Så det inte är nån skada som krånglar. Eller kanske Artros lr vad vet jag. Ska även vaccinera pixie och fly.

Sitter oxå och funderar på vilka hundar jag ska ställa i sommar. Det får ju bli Kellie... Dottie är inte tillräckligt gammal förens i askersund. Men ja funderar på att åka på typ varenda uställning som är i närheten med Kellie. Hon borde ju tröttna på att flamsa runt och vara rädd för allt i ringen. Jag hoppas det iaf... Hon har faktiskt blivit mkt mer framåt på sista tiden, det är ju mkt med åldern med. Hon är sent utvecklad, löpte sent.. ja.. det ordnar sej förhoppningsvis.
Det får nog bli Köping,ransäter,askersund,nyköping och norrköping. Förhoppningsvis kan vi lyckas få EN etta iaf, om svansen vill komma upp....hehe...

Nä, nu ska ja sova. Natti patti.

Jag längtar så...

Tills den dagen "min" första kull når världen för första gången. Jag har tänkt mkt på det den sista tiden, det är därför jag antagligen tjatar så om det. Tänk om dom första Ravenwaves valparna föds i höst?! WOHO! det ska bli så himla spännande! Jag har redan planerat in 2384092834902834 namn på kommande valpar. Ja, det är sannerligen inte alla dom är ute i så god tid som jag. Till och med kennelnamnet är klart innan jag ens parat en enda hund hehe. Men det kan ju vara skönt att vara ute i god tid ibland ;)

Imårrn kommer cickan hem igen, det ska bli trevligt! Hon ska bo hos oss över midsommar, jag ska släpa hit 2 madrasser så vi kan ha pyjamas party hela helgen!!! Det ska bli mysigt!
Nu ska ja sova... imårrn blir de upp å jobba igen.



Det här var föresten en rolig bild ja glömde ladda upp för några veckor sen.
Alla var trötta efter agility och spår och ja vet inte allt vi hade gjort den dan.
Kooikern bakom min röv är inte min, den är cickans.
Är vi inte söta? ;)

God natt vänner. (och kanske ovänner??)
Fast det har jag förhoppningsvis inga...hehe


regn....

Ja såg i mitt tidigare inlägg att jag uttryckt att jag längtar såååå tills 2/7. Det är alltså då jag kan börja använda mitt kennelnamn, om inga protester inkommit. Men det lät som att det var då jag ska kolla patella på kellie. Det har ja inte bokat tid för än.... jag måste göra det. Det blir bara aldrig av... men ja får väl ringa nästa vecka,efter midsommar å allt som är i vägen. På tal om midsommar så kunde ja inte bry mej mindre. Jag jobbar till 14 imårrn, ganska mysigt att jobba på heldagar då man kan passa på att göra extra fint. Kanske kan ja till och med sjunga en sång, vi får se om ja vågar.


Men Fly, varför har du patella??? skit skit och åter skit.

Jag hoppas verkligen på din syterdotter "Dottie"... hon verkar ha skinn på näsan precis som du, kanske lite för mkt hehe. Förskräckligt söt är hon oxå, precis som du. Det är verkligen mitt framtidshopp.... och ja hoppas det kommer gå bra den dagen det bär av till veterinären för patella koll.


Dottie är föresten jätteduktig på att "stå". Hon kommer klå alla valpar i ringen i sommar!!! Hoppas jag iaf hehe.

Nä, nu ska ja ta och göra mej iordning för arbetet ikväll.

Hej så länge.

/Vickan


Gravid....

med grekiskmat? Det känns iaf så. Min kära vän Linnéa bjöd ut mej på grekiskt ikväll, som en födelsedagspresent. Mkt trevligt!
Det känns dock som jag är gravid i slutskedet efter den middagen... känner mej extra fet just idag eftersom jag legat i sängen halva dagen pga MENSVÄRK. Jag hatar det... det plågar mej 1 gång i månaden... ibland flera dagar. Ibland kan man undra varför kvinnorna fick all smärta i livet. Mensvärk, Föda barn... Ja, det är ju för att vi är starkare mentalt, det är bara så ;)

På tal om nåt helt annat så längtar jag sååååååååå tills 2/7!!! Ska åka iväg och kolla patella och pra på kellie och ludde.
Ja, Ludde (Chipman's Ludde) är pappan som ja tänkt till kellie... Ja, jag vet att många kan tycka att man kanske skulle ta nån riktig super farsa med div fina meriter till sin första kull. Men jag har hela livet på mej att ta kullar efter dunder hundar. Detta är en fruktansvärt trevlig,snygg och framförallt SOCIAL hund. Jag tror kombinationen med kellie och han kan bli kanon!
Han är verkligen fin, det är han. och vilken fraaaaaaaaaaaaans!!! Tänk om kombinationen blir jättelyckad? Bara för att en hund är SUCH FINUCH NUCH INTUCH och div fina titlar betyder inte det är avkommorna blir lika lyckade i livet.
Självklart vill jag föda upp rastypiska hundar och kommer absolut att satsa på meriterade föräldra djur, självklart.
Men detta är en chans jag bara inte kan missa, jag måste prova. Han är så sjukt snygg. Hade jag vetat om honom tidigare hade jag ställt ut honom.... Nu har han ju tyvärr tappat tänder pga tandsten, och visst kan man få intyg på saknade tänder, eftersom veterinären vet att dom suttit där. Men jag skulle nog nästan skämmas om jag skulle ställa ut en hund som tappat varannan tand fram. Synd är det, och en riktig förlust, för hade man kunna ställt honom kanske han hade fått en SUCH titel. vem vet.
Annars vet jag iaf en sjukt söt hande jag måste använda nångång. Guldtassens Sweet and Strong heter han. Otroooligt söt... dessutom har Kellie faktiskt en pojkvän i Sävsjö hos Alexandra på Tingate's Kennel, Caspians Layout, kanske vore nåt i framtiden. Ja, nu har ja inte ens provparat på skk, så jag vet inte hur deras linjer skulle passa. Men han är himla fin iaf. Och kellie och han vart ju sååååååååå kära när jag var där nere och hämtade dottie, riktigt gulligt faktiskt.


Titta så fin hon är.... när hon håller upp svansen!

(Kellie)

Nähe, om man skulle ta och lägga sej och försöka sova på den stoppade magen.
Natti patti


Tjohej!

Måndagen gick åt till att shoppa loss med syrran. Vi som skulle vara såååååååååå effektiva, tsssss... ja tror vi ägnade dubbelt så lång tid åt shoppingen än va vi tänkt från början. Jag handlade egentligen inte så mkt till mej själv, ett par leggings, en hoodtröja och ett linne. Köpte några snygga saker till maken. Sen shoppa jag loss åt djuren istället :) Jag köpte nya matskålar till ALLA vovvar, från IKEA, dom där med en krona i. Jättefina tycker jag. Fille fick en stor, det ser riktigt lyxig ut. Köpte små mjukis djur oxå, hundarna älskar Ikeas nallar. Dom är jättebra till små hundar, rätt storlekt å allt. Ja, jag köpte iofs en stor råtta igår, o den älskar dom ju oxå. Köpte även en jättesöt matta som ja tänkt köpa länge... bara för att den är så söt. PLUS att ja köpte en agility däck, från rusta. Har några andra hinder därifrån med, dom är helt ok. Ska inviga däcket så fort ja hinner!



Gullig va? Hehe.



Dottie dödar råttan!!
Ja, det var gårdagens roligheter. Annars har denna dag ägnats åt spår.
Idag blev det premiär för Fly!



Hon var riktigt duktig! Till hösten blir det förmodligen en till spårkurs, hade tänkt gå med kellie. Men det beror ju på hur det blir med eventuella valpar????



Kellies självförtroende växer för varje gång! Om ni undrar varför ja "bär" linan som om det vore en tung stock så är det för att min lina är för klumpig,framförallt själva haken, den väger ju nästan mer än hundarna! Man vill ju inte att linan ska bromsa en hund som redan är försiktig. Måste försöka få tag i en tunnare lina med mindre hake.



Pixie klarade sitt spår galant! Även om hon hade lite problem vid slutet, torr stenig mark, och lite vind gjorde det hela lite svårare än vanligt.
Nu kommer lite bilder från söndagens spårkurs, som oxå var den avslutande gången.



Här sätter vi igång....



Det var inte nådigt denna gång... rätt igenom ÅN gick spåret... men det klarade pixie av! Med vetskapen om det tvivlar ja INTE på att hon kommer klara anlagsprovet i augusti...





Inte ens husse klarade av att ta sej över ån ;) Han fick bli buren över ån av en snäll kursdeltagare.
Ja, det var ju för att han inte hade stövlar som oss andra smarta människor hehe. Väl framme vid slutet hittade pixie en STOR hjortklöv, den vägde nog nästan mer än hon själv.
Jag längtar SÅÅÅ tills augusti och anlagsprovet, ska bli så roligt!

En annan rolig sak är att ja håller på och "snickrar" på min hemsida. Den är inte klar än, och jag får ju inte egentligen börja använda den förens 2/7 då protest tiden gått ut. Men om ni vill smygkika lite får ni gärna göra det och säg gärna vad ni tycker. Under dom närmsta veckorna i väntan på att jag ska få börja använda den på riktigt tänkte ja roa mej med att översätta allt till engelska oxå.

här är adressen: http://www.ravenwaves.webs.com

Ja, ja använder mej av gratissida jag. Dels för att jag inte kan ett skit om hur man gör en "riktig" sida, och jag har heller inte tid att lära mej sånt. Så därför tycker ja det fukar alldeles urmärkt. Jag hoppas dock ja kan få ordning på dom där fula reklamerna och kanske flytta dom till nåt lämpligare ställe, än typ mitt i sidan... hm. Men det löser sej nog. Jag vill iaf ha en hemsida, och en såndär duger mkt väl. Dessutom tycker jag inte adressen är SÅ krånglig. eller?

/vickan


Grattis Vickan 24 år! ;)

Jag är dödstrött efter en halvdag i skogen... med 234908 spår.... kändes det som iaf... ja bjöd på kakor i skogen, nåt mer kalasande har det knappt blivit idag... jo, mor min hade ordnat mat åt oss, och en smarrig sommartårta... Sen blev det en liten promenad me dom små. Fille är halt.... igen. Hö. fram.... igen....
Det märks att han börjar bli äldre. Han tål liksom inte så mkt längre... får se hur länge han är halt den här gången =/

Annars ska ja säga att den bästa presenten är att mina djur ändå alltid hållit sej friska. Jag har inte varit med om nåt allvarligare än en öroninflamation och en bakterieinfektion på Fille. Inget man inte kunde bota med lite piller, heller inget kostsamt. Man ska verkligen vara tacksam för att ens djur får fara friska!



Älskade älskade älsklingar!!!
Mina favorit brudar "mammas hjärtan" :)

Själv är ja iklädd mjukisbyxor och foppatofflor, lägg helst mer märke till hundarna ;)



Lite ståträning med dottan, hon måste lära sej att inte sära så på benen...hehe..
Ja, det kan ju vara bra att kunna dagen hon ska träffa en "karl" men till utstälning passar det inte riktigt ;)



Kellie! Ser nästan tjock ut på bilden... men det kan ja säga att det är hon inte.

Näe, hej så länge. Jag ska hitta på nåt trevligt med maken min nu, det är ju trots allt min födelsedag!

/vickan


Tack?!

Ja, jag brukar inte direkt ha tur i vanliga fall. Men denna dag har varit riktigt bra och riktigt lyckad. Det var baklucke-loppis i Mullhyttan idag. Ja, där fanns ju mest bara skräp som folk försöker bli av med. Jag tog med mej Kellie för miljöträningen, och fly som gott sällskap för kellie. Det gick riktigt bra, kellie var inte direkt störd av allt i kring oss. :)
Jag fyndade iaf och hittade vrååååååååååååååååål snygga örhängen!!!



Jag har alltid varit svag för leopardmönstrat... men dom turkosa var oxå grymma.
Svart vitt är alltid snyggt.... JAg har ju typ aldrig andra örhängen än mina 234 ringar...
det är alltid så jobbigt eftersom man måste plocka ut alla 234 ringar innan man kan ha nåt annat.
Annars ser det ju inte bra ut.. Men nu ska ja garanterat börja använda oftare!

Sen åkte jag och jenny vidare till en loppis som ligger precis utanför mullhyttan. Där fyndade jag ORDENTLIGT!!! Jag över överlycklig, har tänkt köpa länge nu, eftersom en av våra gått sönder...



I princip helt ny, alla tillbehör fanns med... till och med en rulle bajspåsar. 200:-
Är jag nöjd eller vad?! Ny kostar ju nästan 500....och ännu mer beroende på hur stor man ska ha.
Snygg färg oxå, perfekt!!! :)

Slog även till på en underbart söt lampa.. passar perfekt i våran rara lilla hall...



Är den inte rar?! Min käre make ska bara få byta ut kontakten, den såg så otäck och sliten ut. Annars fungerar lampan perekt. Till och med den gamla strömbrytaren. 20:-  underbart!

Annars har jag bakat världens goaste choklad kaka idag. Vi hade lite middag för mej och morsan idag, mamma fyllde i torsdags och jag imårrn...
Sen åkte jag och syrran till laxå för att ihop med spårkursledarna lägga spåren för våran sista kursdag, imårrn. Så nu kommer alltså spåren ligga över natten. Spännande!
och tillsist... kl 21.00 slängde jag ihop ännu en kaka som ja tänkt bju på imårrn. Hoppas den blev bra.
Nu ska ja sova... jag är jättetrött.
(och jätteglad över att jag äntligen fått ha lite tur i mitt liv)

Natti!
/vickan

Jag är så dum....

Jag är så nervös inför kellies kommande patella-undersökning. (som ja inte har bokat än)
Jag har verkligen inte kännt nånting i hennes knän, men jag är så rädd att min vackra underbara kellie ska ha patella bara för att det har skitit sej förut. Jag vågar/vill inte beställa en tid för jag får sån sjuk ångest bara jag ens tänker tanken.
Jag har såna planer för min vackra hund... jag har spanat in snygga hanar jag i min fantasi tänkt para henne med i framtiden. Jag har längtat efter vackra valpar efter henne, och framförallt längtat tills den dagen hon förhoppningsvis går att ställa ut.... utan att hon skiter ner sej. Jag går och längtar efter den dagen JAG får stå där med MIN snygga hund och plocka ett CK.... och i framtiden även stå med min egenuppfödda tik... Ravenwaves..... och vinna över allt och alla....

Men jag är så rädd att min dröm ska krossas av en enda människas utlåtande kring min hunds knän.....
Har ja inte haft tillräckligt med otur???
Jag visste att fly hade patella, det kändes. Men ja kände även Nairas patella, fast det bara var en 1a. Ja försöker tänka så att eftersom hon hade en 1a och det kändes, och kellies knän känns helt fasta borde väl hon knappats ha nåt??

Egentligen borde ja bara boka en tid nästa vecka... men ja VÅGAR inte. Jag kommer bli en riktig bitterfitta ( ursäkta ordvalet) om min älskling skulle ha patella. Jag kommer bli så sjukt bittre och arg och besviken så ja vet inte vad.
Det skulle kännas så fruktansvärt orättvist.



Tänk om man kunde berätta för kellie hur fin hon är... Tänk om hon kunde förstå det
och bli så där lagomt kaxig och visa sej som att hon vore snyggast i hela världen....
suck....

Dottie är iaf en riktig donna, hon kan redan stå på kommando. Snygg är hon med...
Men hon är ett monster! Ja, inte mot människor. Men gud vilken buse hon är!
Hon biter sönder allt, hon gör BUS av allt och trakasserar både katter och hundar till
bristningsgränsen. Ja, jag vet att hon är en valp. Men vilken skillnad det är på olika hundar,
alla är verkligen helt skilda individer. Fly var en riktig donna hon med, men så oerhört pimpinett,
Hon gjorde inte nåt som ev. kunde kröka ett hår på hennes kropp. Kan ni förstå att jag är förvånad
över att hon faktiskt gillar agility... Jag trodde aldrig det skulle då med den lilla fröken.

Kellie är verkligen robust. Hon bryr sej inte om väder och vind, hon tar sej fram i alla terränger.
Hon är snygg, men verkligen ingen "lady" som fly. Hon är väldigt flamsig, mer sportig på nåt vis.

Fly är som en såndär snygg tjej med perfekt hår,snyggaste kläderna och som bölar om lösnageln ramlar av.
Kellie är mer den där sportiga tjejen, snygg kropp, och snygg överhuvudtaget, men vet inte om det, och bryr sej heller inte...
Även om Fly kan tyckas vara en fjolla, så finns det inte en oräddare hund. Hon är trygg i alla lägen, och räds inte för något. Det är ballt tycker jag, hon ser inte så ball ut. Tänk om kellie hade haft hennes mentalitet? och dessutom visat sej precis som fly, som om man är snyggast i världen och inte bryr sej om NÅN annan.
suck suck och åter suck. Och älskade lilla Dottie dom jag redan är så fruktansvärt kär i... Jag hoppas på det bästa, för jag tror verkligen på hennes utseende, och framförallt verkar hon tuff och framåt, det är bra.
Nä,jag ska boka tid till Kellie och få det överstökat...Jag ringer på måndag.... kanske...
usch....



Kuben är Dotties bästis....



...... jag vet dock inte om det är ömsesidigt??


dags att bli vuxen nu....?

Snart blir jag 24 år. På söndag närmare bestämt.... 24 låter så seriöst.. 23 låter lite lagomt och inte så gammalt, men 24 låter så vuxet. Nästa år blir jag 25... och sen är jag snart 50. Tiden går fort.....




En gång var man ett oskyldigt litet barn....Min kärlek till djur kom tidigt... och redan då
var papillon en favorit ras. Jag har alltid tyckt om små hundar, dels för att många av dom är så söta. Det är smidigt att ha och göra med, ja rent storleksmässigt då. och många små hundar är väldigt balla och tuffa för sin storlek. Det gillar jag.
Men när dagen kom, då ja skulle få köpa mej en alldeles egen hund. (efter mycket tjat) så fick jag för mej att en STOR hund skulle man ha. Gärna rotweiler lr nån annan ball ras. Jag var bara 17 år gammal, ung och dum. Tänkte inte efter speciellt mkt... och ringde mest runt på alla valp-annonser ja kunde hitta på blocket. Jag tänkte inte alls var för egenskaper olika raser har, och definitivt inte på att även blandraser sitter på sådana ras egenskaper.. kanske till och med olika och även dumma kombinationer...
Det blev en Shäfer/Bordercollie. Han var världens sötaste valp, men vilken valp är inte söt? Alla i familjen tyckte den lille var söt, spec när han hoppade upp på en och nafsade i näsan. Det var ju såååååååå gulligt.
Jag gick nån kurs med fille, tyvärr i fel regi.... så det blev aldrig nåt bra av det... Fille växte upp, väger 35 kg... och ingen tycker längre att han är söt när han hoppar på folk som hälsar på osv... det är ju hans sätt att hälsa. Han hälsar precis lika dant som dom små, han är bara så stor. Hur ska han kunna veta att ingen tycker han är söt längre?
JO, självklart gör jag det... mej hoppar han heller aldrig på... Han är världens goaste,pussigaste hund, men oxå världens mest ohyffsade hund i många andras ögon. Jag vet det.... Men man lär sej av sina misstag. Min lilla gubbe är nu 6.5 år, och jag säger det igen, hade det inte varit för honom hade jag inte levt idag. Älskade lilla fabbo.( FIlle)



Idag har jag ju tagit tillbaka barndoms drömmen om små hundar...
och har 4 st... bara att ha EN var en DRÖM när jag var 6-7 år... På bilden ovan var jag överlycklig när ja fick låna den lilla papillonen av en snäll tant... och idag lever jag min dröm!!


¨
Våran första katt Elsa, 5 år.



Lilla Kuben/Hilda



Signe, Pixie och Kellie

Jag älskar mitt liv, jag gör verkligen det.

/ Victoria



En "göra massa saker" dag....

Idag har verkligen varit en såndär dag när man gör massor av saker.
imorse for vi ut i skogen för att lägga spår. Jag försov mej... så alla fick vänta på mej. Inte så oväntat efter gårdagen och alla bajs-bestyr här hemma. Det gick iaf bra att lägga spåren och vi for hem igen för att vänta ut spåren... och även Jenny som jobbat natt, så hon fick sova lite.

Fille och Fly har fått diarré av avmaskningen.... suck. Igår avtog ju flys "foderbyts" diatté.... men inatt och idag har den vart igång igen. Inte så konstigt kanske, med foderbyten och avmaskingar och allt på samma gång. Foderbytet var ju inte planerat, men jag var ju tvungen att byta lite hastigt eftersom iaf inte JAG tänker mata mina djur med skalbaggar,larver och gud vet vad.
Pixie och dottan har oxå varit lite kassa i buken men det har gått över. Kellie verkar ha en mage av stål.... hon har klarat både foderbyte och avmaskning utan minsta lilla lösskit. Å det är ju verkligen matte glad för. Fille har inte haft så mkt, han sket typ löst ute idag nån gång... nu väntar jag bara på att flys ska gå över. Fast ja tänker köpa Diarsanyl eller Canikur imårrn iaf... så hon slipper skita ihjäl sej. Magen har väl helt enkelt kommit i obalans. Hade hennes allmäntillstånd inte varit så bra som det är hade ja självklart blivit lite bekymrad. Men hon är lika bitchig som vanligt, och konstant på hugget om man ska gå ut osv. Jag hoppas att det värsta är över idag.

Spåret gick iaf jättebra, för oss alla tror jag minsan. Så alla var nog nöjda, och ja måste säga att samarbetet är på topp. För vi hade bara tillgång till en bil, vi var 4 vuxna, 1 bebis och 5 hundar i den. Väl på plats fick vi turas om att hålla hundar, bebis och hjälpa varandra i spåren. puh!



Söta lila pixie i spåret...



Kellie var nyfiken på sitt spår....



Jenny satte sej och tjura en stund...
haha....
Nä, hon försöker få sin hund intresserad av "uppsparket"... men det såg så roligt ut så jag var tvungen att lägga ut den hehe.

Nähe, nu måste ja sova. Upp och gratta morsan imårrn, och ringa veterinären och rådfråga kring all diarré. Bara för att... jag vet ju att dom kommer säga åt mej att avvakta och sen ge ris och kokt torsk eller köpa dietfoder... men iaf.
Jag ringer ändå...
förövrigt måste ni hålla tummarna på att mitt kennelnamn går igenom nu och att ingen protesterar. Det kom med i hundsport, som iaf JAG fick idag. Folk har fram tills 1/7 att protestera. Så håll tummarna nu!!

/ Vickan Kennel Ravenwaves :D

bajs, bajs och åter bajs....

Just nu känns det som att ALLA mina hundar skiter konstant.
Fly fick diarré igår och bajsade ner sej typ 6 gr.... som tur var lyckades jag tajma in de flesta gångerna ute...
Hon fick ingen kvällsmat igår... och idag har hon levt på ris.... idag har hon heller inte skitit ner sej. Skönt...
tog bara med mej Kellie och Pixie på en sväng, Dottan fick stanna hemma eftersom hon är för liten för att gå så långt. och fly fick stanna hemma eftersom det kändes oschysst att släpa med henne på en långrunda när hon typ inte har ngt i magen utöver några riskorn.... Men efter en stunds promenerande sätter sej pixie och skiter löst hon med... baaaaaaah...
Hon har dock "bara" gjort det 2 gr idag....
Fick samtal från min kompis vars häst AKUT insjuknat i vad vi iaf tror var kolik.
Jenny fick ta mina hundar och jag gick och sprang om vart annat tills jag kom till henne.... Väl framme ser jag hästen ligga ner... det såg verkligen inte bra ut... Jag trodde verkligen det var kört.... nu har tarmen spruckigt.... vi väntade på veterinären som skulle komma.... och ja tänkte hela tiden att det var försent... och det var FRUKTANSVÄRT att se henne... denna snälla underbara vackra häst som dessutom är i sina bästa år..... Jag sprang upp på vägen för att kolla om vet var på G... och helt plötsligt reser sej hästen?! Skakar lite på sej.... och ser ut som... "sådär ja... nu känns det bättre"
Mer ointresserad veterinär kan man ju leta efter.... Han klev ur bilen.. "jaha... va har vi här då" vände oss ryggen.... tände en cigg.... rökte lite... grävde ut några saker ur bilen... och stog med ryggen åt oss i typ en KVART!!!! Vi hade ju halvt PANIK.. det kändes som att hästen nyss legat för döden fast han verkade tro att vi var två överdrivet överbeskyddande fruntimmer som oroar sej för ingentting... tillslut engagerade han sej iaf lite i hästen... kände, lyssnade och klämde...
Hittade inget jättekonsigt... men gav henne ändå kramplösande intravenöst....
"ja, förhoppningsvis blir hon ju bättre nu.... fast jag kan ju inte lova nåt... hon kan ju lika gärna bli jättedålig så fort ja åker härifrån...det är ju inget man kan veta.... så att...." Min stackars kompis ställde 1000 frågor... och jag tror inte han svarade riktigt på EN ENDA. Ja säger då det.... jag hoppas verkligen att det var ett midare släng av kolik som gick över... och att hästen nu piggar på sej.. Så vitt jag vet mår hon fortfarande bra, och har skitit som hon ska. Vi hoppas på det bästa.
puh.

Väl hemma igen upptäcker jag att även dottie på kvällskvisten fick ett släng av diarré...
Pixie och fly kan säkert ha fått det av den otäcka maten..(den me skalbaggar och larver och gud vet vad)
Jag har självklart köpt ny mat... ja nytt foder överhuvudtaget, jag fick fobi för det där nu... Jag har övergått till ett SVENSKT foder nu....Robur, det verkar bra. Jag har provat det förut, och ja tycker det har bra näringsinnehåll...
Ja visst kan dom ha fått "sprakaralla" av foderbytet, men det började jag med igår... och ja blandade ju maten..( jag fick mat av min syster av samma märke som jag haft innan) Idag har ja iaf påbörjat avmaskning, det behövs nog... jag har inte gjort det på länge. Kanske är det därför dottan fick diarré nu på kvällen.. jag vet inte.
Alla får äta ris nu... och sakta men säkert övergå till vanlig mat. Dottie kan dessutom ha ätit kattskit.... hon är ju den enda som kan tränga sej igenom grinden till hallen, och komma åt lådan... En vacker dag kommer hon nog fastna... för det är knappt hon kommer igenom....

Jaja, jag ska nämna nåt trevligt oxå. Var på promenad med syrran och frodo, cissi och goliat. Fille hade det jobbigt med att hålla koll på ynglingarna...



Mammas kille!



Fullt ös med Fille och Frodo!



Goliat ser så snäll ut sååå... :)

Imårrn blir det uppstigning halv 7.... iväg och lägga spår vid halv 8... får ligga tills ett-två kanske?? ska bli skojj. Jag ska avancera ordentligt till pixan nu. o hjälp, ja borde verkligen lägga mej nu.
natti

Najs dag....

Idag kom cickan hem från skövde, sköjj! Jag och systeryster hämtade henne i laxå. Sen passade vi på att träna lite...
En liten dokumentation kommer här...




Goliat tar veeerkligen sats när han hoppar ;)



Jag är dödsfokuserad... Fly däremot jagade iväg en humla innan hon tog hoppet... ;)



Kellie låg vackert och tittade på en stund.... Men sen fick hon oxå köra några hinder o tunnlar...
vi har ju precis kommit igång med våran träning, men kellsan tycker att det rär riktigt skojj.... och hoppa HÖGT... det kan hon ju iaf....



Hon hoppar nästan som om det vore Large-höjd??



Eller????



Tunnel är oxå skojj tycker kellie!

Syrran var måttligt road av sin egen hund som var aaaaaaaaaaningen ofokuserad på lydnadsträningen...
Efter en stunds kämpande gav hon upp... Hennes hund har inte tränat nån agility än... och hon verkade aningen avundjuk på mej och Cecilia...???



Hon roade sej med att köra lite själv... ;)



Däcket är inte jätte lätt när man är en stor o klumpig människa... Så hon arbetade ändå bra tycker jag ;)



Tunnel är inte häller så lätt.....
Tillslut tyckte jag så synd om henne att jag var tvungen att låna ut en av mina hundar till henne...
Så hon kunde få prova på lite på riktigt.... ;)




Pixie satsar jääärnet i slalomen...bra!!!



Sofia fick springa på ordentligt för att hinna med...



Lilla Dottie fick lite "stå" träning... Men hon fick oxå prova på att springa genom en tunnel några gånger..
det var spännande tyckte hon....:)

Trevlig dag i trevligt sällskap!
På onsdag blir det spår igen! Jag är taggad så in i.....
Min hund är grym!


Jag är så duktig! ;)

Ja, jag har missat att uppdatera.. jobbat igår kväll, 7-16 idag, plust 75års kalas när jag kom hem.... men NU så...
Gårdagen ägnades åt spårning. Våran lilla träningsgrupp har kommit igång och vi satsar på gemensamt anlagsprov i augusti! :) Det gick väldigt bra igår. Kellie fick gå sitt andra spår nånsin... inte lika försiktigt denna gång, men ändå... försiktigt, dock väldigt bra arbetat. Hon jobbar bra, och på rätt sätt. Med tiden kommer självförtroendet förhoppningsvis växa och hon kommer gå hårdare fram. Fast ändå är det ju bättre att vara försiktig och nogrann än snabb och slarvig. Pixie fick även gå spår denna gång, och vilket arbete! Hon är så duktig!!! Det ska bli såååå kul att gå anlagsprovet i höst. Kellie hinns nog inte tränas upp till det i augisti, men så småningom så....
Jennys pumi är som gjord för spårning, och matte verkar bli väldigt triggad av att hunden är så duktig! :) Det är väldigt kul att vi är 3 stycken som har turen att bo på samma ställe, så vi kan träna tillsammans och även tillsammans satsa på ett mål! Syrrans pinscher jobbade på bra, som vanligt! Så det var kul. Nästa spår blir på onsdag tror jag... Ja, förutom imårrn, då jag och syrran har kurs igen. Nedan ser ni syrran som förbereder Frodo för spåret. Ja, ni får ursäkta bild kvalitén, men jag har förstorat bilden hur mkt som helst... bara för att det var så shysst vinkel ;) Detta enbart som straff för dom oerhört OSMICKRANDE bilderna hon själv la ut på mej i sin blogg... hm!


Förövrigt har ja tagit mej an en ny hobby:
Att sy hund-badrockar!!!
Lala, på Destiny Heigh'ts Kennel använder sej av just sånna när man badat hundarna... SKITSMART!
Man slipper föna hundarna.. (inför utsällning osv) vilket ju är skitbra, så slipper det slita så på pälsen..
På sommaren när det är högsäsong för sånna tävlingar blir det verkligen inte bra om man sitter och fönar hunden var och varannan vecka....
Det var genom henne jag fick den smarta idéen att ja skulle ge mej på att sy en själv...
Här är resultatet av första provomgången....


Är den inte söööt? Ja, hunden me såklart :)
Nu var det inte så att jag badade Kellie bara för att få prova rocken. Hon var så "skitig" så jag hade ändå tänkt bada henne... det var därför jag passade på just idag att knåpa ihop den första rocken. Den har sina skavanker, och nästa rock kommer garanterat bli bättre. På måndag när jag äntligen blir ledig ska ja sätta mej och sy ett gäng.... Fly ska få en rosa!
och sen hade jag nog några gröna och blåa handdukar ja kunde använda oxå... så jag ska fixa mej ett gäng!

Kellie tyckte oxå det var väldigt bra att slippa fönas!
Åh va ja längtar tills måndag!
Föresten måste ja åka och handla ny hundmat... upptäckte att det var massa skalbaggar och äckliga konstiga kryp i min nya säck.. BLÄ?!?!
Den har stått i syrrans källare, men oöppnad. Hon håller på att prova ett annat foder till sin hund,typ för allergiska hundar,då han verkar vara lite känslig. Så jag skulle köpa säcken av henne istället, eftersom vi annars haft samma foder. Det var ett litet hål på säcken, så det är förmodligen därför det är massa kryp i det... "Tyvärr" för annars hade man ju kunnat reklamera det....  Fast prova går ju, vad vet jag, kanske har dom fått en hel leverans med skalbaggar i fodersäckarna... snuskigt värre...
Blir till att åka till Askersund på måndag med då...
hm...


Brödet!!!

Jag råkade publicera innan ja hann lägga upp min fina bild! ;)
Förmodligen kan man säkert gå tillbaka och ändra i sitt inlägg så man slipper lägga upp ett nytt. Men min stressade personlighet tillåter inte sånna saker, och har häller inte tid att sitta och läsa och leta efter hur man gör eller INTE gör.
Därför gör man såhär! ;)



mmmmm.... gotti gotti!
Ja, den som vill ha hembakt bröd, utan E-nummer och annat gift är alltid välkommen hem till mej!
Fast jag kan tyvärr inte garantera att det INTE är hundhår i det ;)
Nä, så farligt är det faktiskt inte...haha

/Vickan

Stök,bök och trevliga besök....

Förtillfället är jag i röjjar-tagen här hemma. Jag försöker få ordning på det som GÅR att få ordning på... köket har ju varit en enda röra sen vi började renovera.... Men idag gjorde jag en ryck och fick lite ordning och reda där! känns alltid så himla skönt efteråt.....Har även bytt gardiner till lite ljusare och sommrigare..(kan man säga så?)

Myyyyysigt va??

Dom gamla spetsgardinerna gjorde sej riktigt bra där!
Jag har även haft syster och Aaron på kaffe idag....
Hon fick ta in barnvagnen eftersom det regnade så.. katterna var oerhört nyfikna på den nya "manicken".
Kanske tänkte signe rentav föda lite barn i den? det är ju trotsallt en barnvagn...


Sofia lånade även med sej Kellie till sin kompis som bor utanför Mullhyttan. (i Lanna)

Kellie fick ju miljöträning och dessutom träning på att vara utan mej, hon är en riktig mammagris.

Träffade oxå en Jack Russel pojke, ja tror dock inte hon var så imponerad av honom. ;)

Själv tog ja en promenad upp till min vän Anneli som har Naira (min fd. hund) och Tjorven. (Shizu/Bichon)..

Tog bara med mej Dottie, för att ensamträna lite... det gick så bra så!


Väl hemma igen fortsatte jag med röjjet... Jag bakade även bröd, och gjorde en skitgod gratäng. Ja, brödet vart oxå skitbra... men det brukar det ju bli ;)

Gratängen blev ett "hopkok" av det jag hade hemma.... Kantareller,lök,soltorkade tomater och kidneyfärs ( Vegetarisk "köttfärs")... vart skitbra, måste ja göra igen!




"mamma-dag"

Eftersom min dator envisades med att vara jätteseg igår, så är det här inlägget från IGÅR. och inte idag.
Jag satt och knåpade på det igår, när datorn bestämde sej för att "hänga sej". Som tur är sparas ju ofärdiga inlägg i Arkiv. Å det tackar vi för....

Denna dag har ägnats åt viltspår och städning. Varför ja valt just den rubriken ska ja förklara nu...

Vi (  framförallt jag och syrran ) Har pratat om att lägga lite viltspår ibland, och typ lägga åt varandra varannan gång lr liknande. Så idag skulle syster lägga 3 spår, ett till hennes egen hund, ett till min, och ett till jennys hund.
Jag fick undertiden agera barnvakt åt lilla Aaron. Det gick så bra såååååååååååååå!!! Vi gick på promenad med Fille, Aaron ville inte sova så han "pratade" med mej nästan hela vägen. Jollra och dregla.... Väl hemma igen, ja då var ju han fortfarande vaken, så han fick bli med in.... Moster victoria kom på den smarta ideén att jag skulle ge honom lite äpple...
Det jobbiga är ju att i ett "barn-fritt" hem som vårat har man ju inte direkt några bra avlastnings anordningar till just bebisar. Men, Kvinna som jag är.... lyckades jag hålla i en bebis, och skala ett äpple på samma gång! Sen rev vi det till mos.. och kladdade ut det på hela bordet. Efter det tänkte jag att det kunde ju vara bra och tvätta händerna på pojken...
upptäckte att han tyckte det var MER än roligt med vatten... Han skvätte så mkt med det att katterna nästan blev dränkta. Ja, dom var ju tydligen tvugna att stå och titta på....

Så småningom kom syster tillbaka och sedan var det "Samling" hos mej kl 14. Jag, Jenny och sofia drog till skogs.
Jag hade med mej Kellie idag, eftersom ja länge tänkt pröva att just spåra med henne.
Så hon hade "mamma-dag" idag. Det är så bra när man har flera hundar som jag, att bara ta med sej EN ibland. Även om det bara är lite miljöträning till ICA eller vad som helst....



Spårsele och spårlina på plats! Kellie undrar vad som ska hända nuuu??



Jag undersöker spårets början.... Kellie blir allt lite nyfiken....

Sen försvann vi till skogs.... och några fler kort blev det inte... Eftersom Kellie är lite försiktig ville
vi inte störa henne i arbetet, så dom andra fick stanna kvar och vänta på oss....



Efter att vi alla hade spårat klart fortsatte vi på en liten skogspromenad... Kellie var mkt nöjd med sej själv
och självförtroendet var på topp! :)

Jennys pumi; Siri var jätteduktig! Verkligen på hugget. Matte fick allt blodadtand när det gäller spår!!
Så på fredag ska hon ge sej ut och lägga åt mej och sofia och sej själv. Skoj! Kanske har vi just bildat en liten träningsgrpp?? :)



Lilla Aaron var självklart med!

Ja, det här med spår, det är riktigt skojj! Så härligt att vara ute i skogen! Man känner sej lite extra ball oxå när man pysslar med spår ;) Nä, men allvarligt så är det extra skojj att det funkar så bra med mina små hundar. Ska bli kul om jag verkligen kommer igång med det här. Kanske kommer ja kunna meritera flertalet av mina hundar inom just spår, och det tycker jag är riktigt trevligt, framförallt på den rasen jag har. Visst, att ha en uställnings champion är ju jättekul, men det säger verkligen inte ALLT om hunden. Jag vet att min Kellie är jättefin, men troligtvis kommer hon aldrig gilla uställning, och kommer heller aldrig bli jätte meriterad där. (förmodligen) Men tänk om jag kan få henne till viltspårschampion, det vore jätteballt, kanske till och med ballare än SUCH?
Ja, faktiskt.


varmt.......

När det är såhär varmt som det varit idag, blir man inte särskilt pigg.
Dagen har mest gått åt till att slappa, i skuggan. Även om dom små fick en liten runda på förmiddan, den stora kokar ju nästan i skuggan, kraken....



Inte ens Dottan orkade hålla igång....



Fly orkade inte ens hålla upp svansen ;)



Fille tyckte iaf att det fläktade lite skönt under trädet, i skuggan. Mycket vatten fick man ju oxå.



Jag roade mej med mobilen.... och upptäckte en ful leverfläck. Den ser ut som en fästning.
borde nog ta bort den.... annars blir den väl 7 m lång med hår på när jag blir gammal ;)

Förövrigt är Fly typ den sötaste hunden jag vet. Jag tror knappt det finns ngn med sötare och
rarare uttryck än henne..? Nog för att Dottan är förskräckligt söt.... och kanske blir hon lika söt
när hon är stor. Fly har ju alltid haft sitt feminina utseende till sin fördel, på utställningar dvs.
Nu är ju Dottan bebis, men ja tycker iaf hon ser ut som en liten tjej, och hon är himla söt hon med.
Det kommer bli en riktig pudding.

Men fly, min fly.... jag är så fruktansvärt ledsen över att du har Patella.
Underbarare hund får man leta efter. Jag skulle göra vad som helst för att få ha en valp efter dej,
din mentalitet och ditt vackra utseende. Du är en oerhört stabil fröken. Det är inte mycket som skrämmer dej.
Visst, du är lite fin i kanten, och alla väder kanske inte passar dej... Men du är mej alltid trogen, vill göra det jag
ber dej om, och försöker oftast så gott du kan. Du skulle ALDRIG dra ifrån mej när du går lös, och sin snorkiga personlighet är nog det ja älskar allra mest ;)  Jag älskar ALLA mina hundar, men Fly är verkligen bara "mattes hund"
och så blir det ju med vissa. Pixie, kellie, Dottan och Fille tycker jag precis lika mycket om, men på olika vis.
Kellie har alltid varit husses älskling, och lilla Dottie verkar oxå ha krypit innanför skinnet på husse. Pixie är ju allas älskling och skulle inte kunna vara ngt annat än det, för vem tycker inte om den hunden. Fille har alltid en speciell plats
i mitt hjärta, eftersom det är min första hund. Och verkligen en stor anledning till att jag ens lever idag.
Men Fly tycker verkligen bara om mej, ja, hon hälsar ju på andra och blir ju glad när hon känner igen folk. Men det är verkligen bara min hund. Hon sover på min kudde, hon sitter alltid hos mej när man tittar på tv eller liknande och skulle typ aldrig sätta sej hos ngn annan....
Hon är en hunderbar hund, och jag kommer förmodligen prata om henne när jag blir gammal och dement...
"Min lilla hund Fly...."
eller kanske... "var är fly???? var är fly??? fly?????? var är fly??"
Stackars personalen.... ;)

Nu vill jag inte höra nånting om att jag är dum som favoriserar en viss hund... som jag sa så tycker jag lika mkt om alla hundar. Men på olika sätt, alla är olika individer. Och jag kan verkligen INTE säga att jag skulle byta bort alla andra, bara jag fick ja Fly, för så är det inte. Det är nog bara så att hon är lite mera "min" i den här familjen... 

Nåväl, nog om det. Ni som har fler hundar förstår säkert vad jag menar.



såhär såg det ut när fina fröken badade för första gången.... ( i går )
Min mobil fick rycka in även igår, för jag hade inte kameran med mej.
Så mobilkameran är ändå bra att ha i nödfall!

Nähej vänner, nu måste ja tacka för mej.
Det är en dag imårrn oxå.
/vickan



RSS 2.0