skumt.

Helt plötsligt fylldes jag av ilska. Jag känner mej jättearg. Jag vet inte ens varför. Men ja känner mej arg,sur och omöjlig.
Kanske har ja druckit för lite kaffe idag, vad vet jag. Men helt plötsligt blev jag sådär jobbigt irriterad på det mesta. Jag har ju en ful ovana att bli irriterad på människor i min närhet, utan att säga det. och då handlar det alltså om saker som folk kanske sagt, som kanske sårat mej, gjort mej arg lr vad som helst, men jag har inte orkat ta tag i det just då. Istället går jag och eldar upp mej, och ilskan liksom växer mer och mer. Tills ja typ blir jättearg och antingen säger väldigt onödigasaker som jag inte menar eller så typ slutar jag höra av mej, bara för att se om människan har glömt mej.
Jättemoget, jag vet. Men jag är väl troligtvis konflikt-rädd då, eller? Det sjuka med det hela är ju att jag egentligen inte är en speciellt mesig person, och normalt brukar jag iaf TÄNKA mkt om vad jag tycker är rätt och fel i olika situationer, MEN, kanske borde jag oxå börja säga vad ja tycker och tänker ibland. Jag vet inte....
Just ikväll är jag inte irriterad på nån speciell människa, jag blev bara sjukt irriterad....
Jag har nog en störning av nåt slag ;)



Aaron är väl den enda människa på jorden man verkligen INTE kan bli irriterad på.
För han är ju så sjukt söt, och framförallt oskyldig till allt va ont heter.
Ja, förutom att hans kära moder förmodligen fick ont när han kom ut hehe.

Nej, jag har inte dött...

Jag lever. Men jag har tydligen inte lyckats sitta vid datorn på några dar. Den lediga helgen har rusat förbi, som den brukar göra. Igår tog vi en kvällstur ner till Gränna, eller iaf utanför Gränna och hälsade på Lala, på Destiny Height's Kennel. Dottan hade lite släktträff dessutom, då halvsyrran "Belle" bor där. (Båda två är efter Black Baloo's Linus)
Det var fulltös, och Pixie kände sej nog lite utanför, då hon var ensam om sin svarta färg, och konstiga öron ;)
Fly var väl iofs inte häller så intresserad, som vanligt är det ju lite "ooootäckt" med nya hundar, dom får inte komma för nära hehe. Kellie passade på att spöa lite valpar, och det kan väl vara bra för självförtroendet ;)
Tillslut upptäckte Belle och Dottie att det var väldigt roligt att leka med varandra. Tyvärr var det väldigt svårt att få me på bild ;)

Ja, som sagt, det var svårt att hinna med att ta kort.

Tillslut fick vi helt enkelt hålla fast systrarna BUS, så man kunde få sej en fin bild.


Är dom inte söta!? Även Fly lyckades bli med nere i hörnet. Jag tror snart att Dottie kan flyga med sina öron.
Kanske hon skulle heta "Dumbo" istället, för det var väl så den där elefanten hette. ;)

Vi träffade även en ung fröken som heter "Tekla". En kelen,pussig,glad,trevlig och oerhört SNABB ung tjej.

Sen ser hon så otroligt snäll ut! väldigt uttrycksfulla ögon. Men det var svårt även att få med henne
på bild... Här är ett stilla ögonblick jag iaf hann med.
Nu får vi se... Om allt går som det ska...
så kanskeee.....

Ja, det märker vi snart :D

Söndagen har vi ägnat åt viltspårskurs, i SKARPT skolsken, puh. Det gick bra, mkt längre spår idag. Jag måste inhandla en tunnare spårlina, med mindre "hake" på. Den jag har är onödigt tung för pixie.
Sen har vi ätit middag hos svärpäronen, som är på "besök" i mullis. Ja, eller dom har ju en egen stuga här.
Tog en sväng med brudarna i värmen, uh, plaskade lite i Kvarndammen. Pixie har ju helt plötsligt kommit på att det är kul att bada. och idag, tro det eller ej var även fly i lite grann. Krafsade lite på botten, och gick och hämta en pinne eller två.
Det måste va skönt att svalka sej lite, i denna värme. Tänkte ta en kvällsrunda med fille sen, han avlider ju nästan när man går på dagen, i sånhär värme. Så han längtar väl tills solen går ner....
och jag är iaf glad att jag smörjde på solskydd innan ja åkte iväg idag. Tack och lov!
Nu blir det nog en kalldusch, tack o hej så länge!


Bra dag!

Idag har ja fått endel gjort, det är alltid skönt när man kan känna sej nöjd med dagen, och vad man presterat under den.
Dagen började med uppstigning 07.00... ja, förutom att ja tryckte på snooze för många gånger. Men vi tog oss iaf upp tillstlut. Ladda kaffetermosen och vatten till hundarna. Sen bar det iväg mot Laxå och brukshundklubben för agilityträning.
Jag hade med mej alla brudar, dvs: Pixie,Kellie,Dottie och Fly. Dottan som vanligt mest för miljöträningen, men hon tycker det är väldigt spännande att hänga med. Man kan äta maskrosor,gräs, jaga humlor... skälla på div. saker.... osv.
Sen kan man sitta och bara vara söt....


Kellie har jag ju börjat träna med lite smått. Idag lyckades vid med 2 hinder och en kort tunnel :) I en raka alltså.
Pixie och Flisan fick köra lite balanshinder,slalom och några vanliga hopp. Jag älskar min nya kamera!!


Underbar bild! Jag förstår inte ens hur ja klarat mej utan kameran....

   

Pixie kör så de ryker, och behöver verkligen träna på kontaktfälten, puh.
Kellie vill mer än hon kan ;)

Efter träningen blev de lunch me syrran. Sen åkte vill till Askersund för att inhandla Hundmat. Dottan var med för miljöträningen men även för att tränas att vara ensam, utan sina polare. Hon var inte direkt ball när vi skulle inte på granngården, vilket hon gärna låtsas vara ihop med dom andra ;) Lite sur blev jag oxå, för maten jag skulle ha till Fille var slut, bah. Det tar ju ändå en stund att åka till askersund. Nästa gång ska ja ringa innnan. Som tur var skulle ju syrran iaf ha en säck, och sen passade vi även på att handla på Netto. Å ja, jag inhandlade ett gäng tuggben till vovvarna, eftersom jag har 15% rabatt där, på granngården alltså. Men som sagt, nästa gång ringer jag innan, så jag vet om det finns inne. Dessutom kanske ja passar på att köpa 2 säckar. Jag tycker det har varit lite halv taskigt med lagret där. Ena gången fanns ingen valp mat, andra gången fanns inte seniormaten, Sen fanns den, men nu fanns den inte igen. Jag som är så himla nöjd med Light/Senior Maten.... han har blivit så himlafin på den. Dessutom finns ju bara den maten att köpa just på granngården i Askersund. ( Ja, här i kring dvs) Nu får han väl knapra vanliga kulor tills nästa gång. Suck...
Nä, påtal om den stora lufsen så tänkte jag bege mej ut på en ( Blåsig ) kvälls promenad med honom nu....
En till bild bara....

Just för att jag förtillfället "Ta kort mani" ;)
Men oxå för att Fly är så bedårande!


sådär ja...

Nu har jag haft kamera invigning!
Resultatet kommer här....


Papillon-brudarna!


Flisan och Pixie

Och så testa jag lite i rörelse....


Pixie Hoppar!



verkar funka ;)


Pixie & Kellie


Flisan


Kellie

Och till sist; ett pumi huvud! :)


Siri


Äntligen!

Så har ja köpt mej en digitalkamera. Jag har planerat att göra det länge, men det har inte blivit av pga olika orsaker. Typ pengar. Men nu fick jag möjlighet att köpa en fin (mörkrosa),bra och ny modell från sony på avbetalning. Man betalar av på ett år, utan ränta plus att jag försäkrade den i 2 år. För ett bra pris tycker jag. Å några hundra lappar extra i månaden märks inte... däremot några tusen lappar bara sådär, det hade ju märkts destå mer. Alla detaljer ang kameran kan jag ju skriva ner sen, om nån är intresserad. Den SKA vara bra iaf, och jag ska testköra den imårrn. Jag vill kunna ta fina kort på hundarna, kort från träning, och då även agility dvs. kort i rörelse, kort på kommande valpkullar osv osv. Och det ska enligt killen i affären fungera alldeles utmärkt! Så snart mina vänner ska ni förhoppningsvis få se kvalitétsbiler här i bloggen ;) Den gamla mobilkameran kan slänga sej i väggen....:)
Batteriet är i laddarn, och imårrn ska ja läsa manuaaaaaaaaaaaalen!!!

Annars har ja ägnat dagen åt promenader och lite agilityträning på klubben, å även lyssnat på föreläsning av Veterinär Ingrid Wennerlund. Hon pratade om Ormar,fästingar,sårskador,värmeslag osv. Det var bra, Hon är bra, även om hon kanske använde lite svåra ord och uttryck som kanske inte alla förstod. Jag som iaf är utbildad inom vård förstod ju, men å andra sidan kan man ju fråga om det är så att man inte förstår. Jag tycker iaf om henne, och det är ju därför jag i vanliga fall även går till henne när ja behöver...

Provade lite hopphinder med Kellie idag, det gick bra! Hon blir så glad när hon förstår att hon lyckats med ngt, och gjort ngt rätt. Det är verkligen bra för hennes självförtroende. Ska fortsätta med lite mer lätta övningar framöver.
Dottie var med för miljöträning, och Pixie och Fly fick dra några vändor på plan. MEn sen fick ja typ värmeslag och kände att ja började rinna ur kläderna... så då fick det vara nog. Hundarna som har lite bättre flås än deras fläskiga matte kunde dock ha fortsatt en stund till.
Fast påtal om fläskig så måste jag bara berätta en sak...
Hittade några kort på mej från Januari i år.... HERREGUD?!?!
Jag kan säga att DÅ såg jag vart dom där kilona som ja gått ner har suttit.... MAn tänker ju inte på det själv, eftersom man ser sej själv varje dag. Men gravidmagen och fläskröven har minskat.... hela 13 kg faktiskt.
och jag satsar på att minska ner ännu mer.... Jag hade lagt upp bilderna.... om röven hade fått plats haha.
Närå, jag kanske gör det sen....

Nåväl, nu ska ja sova... och drömma om min nya kamera.
Jag återkommer så snart jag fått ordning på den, förhoppningsvis med bildbevis!


Den här bilden är väl den enda i rörelse ja lyckats ta med min mobil...
MEn snart såååååå!!!

Puh, det var den helgen!

Efter en lång arbetsam och händelserik helg kan ja nu pusta ut.
Har som jag sa jobbat hela helgen, och idag var det även vilspårskurs igen, på förmiddan.
Det gick bra! Idag fick vi gå spår som en av kursdeltagarna redan lagt tillsammans med instruktörerna.
Det var väldigt spännande att gå när man inte alls visste hur det var lagt. Man måste verkligen lita på hunden,
och det är så himla kul och intressant och se hur den jobbar!



(jag snodde en bild av min syrra)
Pixie väntar snällt medans jag "undersöker" spårets början. Eller den sk. Skottplatsen/olycksplatsen.
Jag ser förövrigt ut som en köttbulle med keps i den ställningen, men det bjuder jag på ;)
Det är är ju inte direkt en blogg som handlar som mode och skönhet hehe.

Efter kursen var det i princip bara att åka direkt till jobbet...
Väl hemma från jobbet tog jag och maken en skön kvällspromenad med hundarna. Det är så härligt att det
är ljust när man kommer hem från jobbet. Jag kan säga att hundarna verkligen uppskattade promenaden...
Idag var det ju typ bara Pixie som fått lite action, dom andra hann jag tyvärr inte med så bra, då det både blev kurs och kvälls arbete. Per frågade när ja kom hem om Dottie inte hade varit på ngn promenad idag då hon var så vild inne ;)
Dom var väldigt glada över att få gå en sväng och sedan få springa lösa och sträcka på benen. Som tur var såg inte dom rådjuren som jag såg springa över gärdena innan jag släppte dom. DÄREMOT kände både Pixi och Kelli av dom.
Kellie blir nog en lysande spårhund, för intresse för vilt, det har hon garanterat. Sen tror ja det kunde vara bra för den unga frökens självförtroende att göra ngt hon både tycker är kul och är bra på. Måste börja lägga lite åt henne, och se vad de blir av det! MEn nu ska vi nog alla packa ner oss i sängen, för nu är iaf matte trött....

Nu är jag iaf ledig i 3 dagar, det ska bli väldigt trevligt!!!!
Tack o hej för mej...
vi hörs!
/vickan

Äntligen viltspår!

Trots magverk och ryggverk lyckades jag ta mej iväg på kurs idag. Jag har längtat JÄTTEMYCKET efter denna kurs!
Nu är det ju så att jag har lite svårt med just div. djurben och allt blod man ska hållas med.... men det gick bra. Min syster sa ngt bra iaf... och det är ju att man får tänka så att djuren iaf verkligen kommer till användning. (när dom ändå är dödade) Jag ska inte säga att det kändes bra när ja höll i rådjursklöven, får det vore en lögn, men jag kunde iaf hålla i den. Dessutom... smart som jag var, valde jag att få lägga spåret sist av alla 5 deltagare. Vilket resulterade i att jag fick en väldigt nerblodad flaska att hållas med.... så jag fick fingrarna fulla i blod =/ Som tur var, var det fika paus efter att vi lagt sista spåret... så ja kunde tvätta av det. Att sen gå själva spåret är oerhört skoj och intressant. Min hund arbetar väldigt bra, och det är kul och kommer bli väldigt kul att börja tävla med henne sen. Framförallt när man kan knäppa alla inbitna jägare med deras balla (och stora) jakthundar på näsan, och visa dom att man faktiskt kan! :) Jag funderar på att köpa en rosa spårsele och rosa lina till pixie, bara för att retas lite extra mkt ;) Det ska iaf bli riktigt kul att komma igång, även om ja kanske inte satsar på att på riktigt följa med på ngt eftersök i framtiden. Jag tillhör inte den sorten som skulle klara av att se ett skadeskjutet halvdött djur ligga och vänta på döden.... Men att spåra är fruktansvärt kul och jag planerar att börja med resterande hundar i flocken. Ja, inte fly kanske. för hon avlider ju bara det är lite blött i gräset eller för höga blåbärsris i skogen. Så hon kanske inte har dom bästa förutsättningarna ;) Synd, för hon hade absolut pallat skotten om man skulle börja tävla i öppenklass sen.
Här kommer lite bilder från dagen....

Dottan fick vara med eftersom Husse inte var hemma idag. Hon fördrev tiden med att
röja lite i skogen.... och blev nerpissad av 134981302984 myror.

Jag var väl förberedd med Spårlina och allt! Till och med en Keps fick ja på mej, för att
verka lite extra ball ;)
    
Jag o syrran i den obligatoriska Bruks-posen ;)
Jag är väldigt nöjd med dagen, och längtar redan till söndag!!! woho!
Dessutom var både min och syster sofias hund så duktiga att vi kommer få lägga lite längre
nästa gång! Så det känns kul att det går framåt.

Nåt som inte är så kul däremot är att min rygg är pajj igen. Just nu är det bara väldigt tungt på jobbet,
och det känns, det vill ja lova.
Men jag knaprar piller få får vi se hur länge jag står ut.
En annan nyhet är oxå att Dottan numera sover i sängen, hon har blivit stoooor tjej nu :)
Efter några provnätter som resulterade i sängvätning fick hon fortsätta att sova i sin "sovbur" ett tag till..
För jag tillhör inte den skaran som släpar ut med valpar 2-3 gr per natt bara för att dom inte ska kissa.
Släpar man ut sin valp mitt i natten för att kissa, kommer den att vilja göra det när den är stor oxå.
Hon kissade aldrig i sin bur, eftersom dom efter ett tag lär sej att det inte är så trevligt att sova i en blöt bädd.
Däremot är sängen så stor, och hon tyckte det passa väldigt bra att sova på min sida, men gå över o kissa
på husses ;) inte mej emot, fast inte så trevligt förstås hehe. Nu har hon mer ro i kroppen, och börjar bli lika
morgontrött som sina andra kompisar... o för att inte tala om matte.
Så nu sover hon så gott heeeeeeela långa natten, dessutom MITT i mitt ansikte så jag har andnöd
varje morgon. Ja, jag är ju faktiskt allergisk... Men det är så mysigt, så vad gör man inte.

Hällre en täppt näsa och röda ögon resten av mitt liv, än ett liv utan mina hundar.

Natti!
/vickan

Vissa ligger ju i....

Medan hunduppfödningen ligger på is.... så pippar katterna som aldrig förr... =/
ursäkta ordvalet, men jag är måttligt road av situationen. Visst, det finns inget sötare än kattungar. Men jag kan känna att det kan räcka med dom 4 monstren vi fick i julas. Nu var ju tanken att den lilla syndiga kattmamman skulle till veterinären så fort hon repat sej efter barnen. Sen eftersom hon oxå fick en tarminfektion och blev lite medtagen så dröjde det ett tag innan vi tyckte det var lämpligt med en operation. Men va händer... JO... katten går här hemma och börjar väl bli lite sugen igen. En vacker dag så smet hon bara ut, vilket hon inte varit intresserad av på länge. vi lyckas få in henne... och hon smiter igen... och igen och igen. Jag kan säga att dom gånger JAG släppt ut henne har ja vaktat henne som en BJÖRN vaktar sin unge. Men karsloken, ja... han kunde väl bry sej MER... om man säger så. Jag tror inte ens han vågar berätta för mej hur många gånger han råkat släppa ut henne. Han är så himla klantig oxå... "oooj... nu sprang katten ut" och ser jätte förvånad ut, trots att han stått med dörrn på vidgavel i typ en KVART.
Ja, och nu är det så att katten börjar bli aaaaaaaaaaningen tjock om magen. Å jag ska inte säga till 100% att det är så, men vad skulle det annars vara?? hon äter ju bara sitt special torrfoder, och har gjort det sen i januari. Har inte gått upp i vikt alls, utan hållt en lagom "tjocklek". Men nu helt plötsligt växer magen som aldrig förr.....
BAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAH....

Men så är det,  och som djurägare får man ta sitt ansvar. Vi tillhör VERKLIGEN inte dom som slår ihjäl/gasar ihjäl oönskade kattungar. Har man inte kastrerat katten får man stå sitt kast. Och som jag sa, så är det ju det sötate som finns. Dessutom tvivlar ja inte på att vi kommer bli av med dom... jag vet många vänner och bekanta som vill ha. O sist när jag la ut den sista kattungen på annons blev ja totalt ner-ringd. Så det löser sej nog... folk är dessutom villiga att betala för dom, vilket känns skönt.... så man slipper oroa sej över att dom ska bli ormmat..... uuuuh


Förra kullen, bara nån dag gamla.


Jag mår fortfarande inte bra...

Nej.... det är nånting som inte stämmer med mej....
Idag har ja knappt tagit mej ur sängen... ja, tillslut lyckades jag. Men då fick ja ringa far min så han kunde hämta alla hundar och rasta dom åt mej.... sen tog jag ett låååååååååååångt varmt bad.... Kände mej inte direkt bättre.
Har legat på soffan nästan hela dagen.. fast jag lyckades med en 2 timmars promenad på eftermiddagen... o det var väl inte det bästa ja kunde göra kanske. För ja mår verkligen inte bra.... Det hugger till så fruktansvärt i magen och långt in i ryggen så ja blir dubbelvikt.... och typ tappar andan....

Ja, jag har funderat på att ringa doktorn... men... eftersom ja själv jobbar inom vården vet ja att dom kommer säga åt mej att avvakta... som  det så fint heter. Lika bra o vänta tills jag blir dödssjuk så ambulansen kan komma direkt...
hm....

Ja, vi får se vad som händer... det känns inte bra iaf. det kan ja säga.... och en jädra mensverk på detta oxå.
ja säger då det. Tur att man har förstående hundar som nöjjer sej med att gnaga på ben och annat skojj när matte inte känner sej alltför skojj.... =/

matförgiftning?

Efter lördagens bravader i uställningsringar och runt i kring var man allmänt trött när man kom hem. Tog promenad i vanlig ordning.... Sen gick vi ner till Jenny för att kolla eurovision. Vi delade på en pizza, men jag fick inte i mej spec mkt då jag hade så konstigt ont i magen. Det gick en stund... o ja började må illa istället. Jag tänkte direkt att ja måste ha ätit ngt konstigt.... men samtidigt hade ja ju ätit samma sak som jenny tidigare under dagen, och hon mådde ju bra. Jag höll emot bra länge, men tillslut gick det inte.... jag kräkade som en riktig fyllekaja. Garanterat allt jag ätit under den dagen ;) Sen kändes det ju bättre, och ja tänkte att det var ju bra, nu går det nog över. Vi såg klart eurovision, o precis när vi skulle gå hem började ja känna mej konstig igen. Men, vi går.... o typ halvvägs kände jag att det här går inte... NU SPYR JAG....

Fruktansvärt pinsamt, men jag spydde typ ner halva byn när jag gick hem. Hoppas VERKLIGEN inte att ngn såg mej, för det kan inte ha sett bra ut sådär på en lördagkväll. jag som står o spyr som en fontän och maken gåendes i förväg med 4 hundar... Man kan ju tro att vi varit på världens fyllefest med hundar o allt, å så var verkligen inte fallet. Sen spydde ja typ halva natten oxå.... o söndagen gick åt till att ligga i soffan o tycka synd om sej själv.... bah.
Idag känns det dock bra.. och efter typ 3 liter proviva är magen rätt återställd ;)

Näh, nu ska ja ta mej ut med hundarna. hej så länge!

Utställning imårrn....

Å då kan man undra varför jag fortfarande är uppe? klockan är 00.48.... och jag har precis blivit klar med alla bestyr. Badat och "stylat" Kellie och Fly, fixat med lite papper... osv.
Inoff i örebro imorgon. Vi fortsätter med övning för kellie, och fly är med som sällskapsdam.... för att hon ev. skulle kunna känna sej bättre tillmods. ja vet inte... men vi gör så. Sist gick det ju bra, för fly iaf. BIR,HP( i konkurens med 4 vuxna tikar) och BIG 2 hehe. Kellie däremot var ju rädd som vanligt, MEN hon hanterade situationen BRA mkt bättre än tidigare. Vi får se hur det går imårrn. Jag hoppas Jenny packar med mkt leverpastej :)
Håller på för fullt och övar in Dottan oxå, lite bordsträning, lite "stå", och lite allmän hantering. Hon är jätteduktig! :)


Såhär såg det ut idag. Hon börjar bli riktigt fin lilla pottan. Min dubbelhaka är ju oxå väldigt smickrande ;)
Och förövrigt har jag slappat lite med agilityträningen, har bara blivit lite slalom och hopp hemmavid. Pixie är på hugget, fly likaså. Och kellie har ja tänkt börja träna in nu... har redan börjat med tunnel och slalomingång. Dessutom kan fly numera "high five", snurra och puss. När ja säger snurra, snurrar hon ett varv runt åt höger. Ska träna in vänster snurr oxå, och kalla det "spin", men vänster är mkt svårare. Och vid kommandot "puss" så pussar hon mej på munnen JÄTTEGULLIGT! :) Jag måste nästan ta kort så ni får se hehe. Ska träna in lite lätta trix med kellie oxå,eftersom ja tänkt gå en Freestyle kurs med henne, som blir till sommarn, ev hösten? Datum är nog inte bestämt än. Pixie däremot ska börja viltspårskurs nu den 21 maj, WOHO, som ja längtat efter det! Ska fixa tävlingslicens till henne oxå, inför agility och spår framöver. Funderar på att prova kellie där oxå, tyvärr är jag rädd att hon inte skulle palla skotten om man väl skulle börja tävla. Men man kan ju lägga för skojsskull, hon älskar ju att spåra....
näj... nu får det lov å vara slut saggat!
kanske skulle sova lite? eh....
Nattipatti.
och ja, jag åkterkommer med resultaten från morgondagen!!

ibland blir man iaf glad....

Med tanke på hur många rötägg till folk det faktiskt finns i vår värld måste ja säga att det faktiskt finns några snälla människor oxå. Många idioter får man träffa på i sitt liv, alla sorters....Från surkärringar på ICA till idioter på krogen. MEn ja ska börja med en otrevlig historia....
Igår var ja ute och gick med mina hundar, en av dom var lite kass i magen o satte sej rätt upp å ner o började skita mitt i vägen. Jag försökte dra in henne lite eftersom det kunde bli lite tajt om det kom en bil där... ja börjar gräva i fickan efter en bajspåse o väntar på att hon ska göra klart.... MEN... under tiden hör ja en sur gubb............sitta och mumla ngt om en påse.... "ta en påse" lr ngt lät det som... men ja trodde inte han sa till mej, eftersom han inte pratade speciellt högt. Men där stog jag, med påsen i handen när plötsligt gubben utbrister; (aningen högre) "LÅT FÖR FAN INTE HUNDJÄVLARNA SKITA I BUSKARNA" Då slog det mej.. ja, han sa förmodligen ta en påse, och menade det till mej... men så tänkte jag...han är inte bara otrevlig, han är blind oxå??? Jag höll ju en bajspåse i handen, och tpy skrapade av löskiten från asfalten, vad mer ska ja göra?!?!?! Kanske vill han förbjuda hundar överhuvudtaget. Jag var redan uppredad efter all skit som hänt på sista tiden... Så min första tanke var att ja skuller skrika "JA PLOCKAR JU FÖR FAN UPP SKITEN, ÄR DU BLIND GUBBJÄVEL?!?!?" Men sen tänkte ja, nä. Jag är ju inte så otrevlig egentligen och det är inte värt det. Jag låtsades som att jag inte hörde, fortsatte att prata med min vän Jenny som om inget hänt, plockade upp skiten och gick vidare. HM!

Sen måste ja säga att jag är oerhört förvånad över hur snälla vissa människor är... fick samtal från en underbart snäll människa under kvällen.... Hon hade ett förslag. Ett MKT MKT trevligt förslag. Jag är så tacksam över att nån ens bryr sej, och sen dessutom är villig att hjälpa på det viset! Jag säger det igen, jag är så öerhört tacksam över att DU ens bryr sej, och att du dessutom kan tänka dej att "hjälpa" mej på detta viset är helt otroligt. TACK du snälla underbara människa!!!!
Världen blir faktiskt en mkt trevligare plats pga människor som dej! Hjälpsamma,trevliga och omtänksamma människor finns det inte allt för mkt av! spec inte i dessa tider....
Tack igen... för att du ens bryr dej!!! :)
DU vet vem du är, men ja säger ändå att du heter LALA så alla andra oxå ska veta hehe. :)
KRAM spec till dej! men till alla andra oxå!
/vickan


Det som inte dödar, det härdar....?

Hopp om framtiden känns det som att man saknar i dagsläget.... Men förhoppningsvis kan ja se tillbaka på den här tiden om några år.... o tänka, "ja, det var inte roligt då... men tänk så bra det blev sen..." eller något liknande. Jag ska iaf vara tacksam över att alla mina djur iaf MÅR BRA. Patella i den grad dom har är oftast inget som dom mår dåligt av. Både Fly och Naira är helt oberörda, och fly kommer garanterat fortsätta sin agilitykarriär. Lilla Naira kommer det nog oxå bli bra för, förmodligen ska hon flytta till min kompis, så det kommer kännas bra det med. Då får ja träffa henne typ varje dag, och jag behöver inte fundera över hur hon har det!


Kellie o dottan i full fart! Mina 2 framtidshopp hehe.


Naira trivs bra me att vara lös och springa runt som en galning. Det är bra
gjort av mej att ens fånga henne på bild ;) Lill pluttan kommer få det bra, och
ja slipper sakna ihjäl mej... eftersom ja kan träffa henne när ja vill :)

Man blir iaf glad när man får se sina älsklingar springa runt och vara glada...
helt bekymmer fria...... Det är bara stackars matte som vänder och vrider på allt..
och ältar och ältar gårdagens bekymmer. Man ska leva o nuet.... jag vet det.
allt kommer bli bra för mej med.... känns bara som att väntetiden är så lååång.
Jag älskar iaf mina hundar, och egentligen mitt liv med... men turen var de värre med.
Hit med lite tur, jag har väntat länge nog!!!!!!!!!!!!!!!!!!


Jag bryter ihop....

Varför ska allting alltid gå åt skogen för mej?!?!?!?!?
Idag var ja hos veterinären för att kolla Patella på Fly och Naira.... Fly hade Patella Medialt grad 2 i vä bak. och det visste ja ju egentligen... eftersom ja kännt det själv... Det var bara så jobbigt att höra det. Lilla Naira som jag verkligen hoppats på... ja, hon hade patella medialt grad 1 i vä.bak.... JAG DÖR?!??!?!?!???!? Vad har ja gjort för fel för att förtjäna det här?!?!?! varför ska ja ha sån förbannad otur?!??!?! Att fly har patella och inte går att avla på är en fruktansvärd förlust... Bättre hund får man leta efter. Perfekt psyke och mentalitet. Liten,söt trevlig och helt enkelt underbar. Det är så FRUKTANSVÄRT tråkigt att hon har patella. Men vi satsar på agility-karriären istället. Min älskade lilla fly skulle aldrig nånsin få flytta från mej. Men hur ska vi göra med lilla Naira?! hon har bara bott här en vecka.. och redan flyttat en massa. det här är hennes 4e hem... känns så HEMSKT. Jag vet inte vad ja ska ta mej till..... jag skiter snart i allt. Grattis till kennelnamnet, ja visst. ja kanske får användning av det om 20 år.........
SKIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Mitt kennelnamn är godkänt!!!

Från och med 1/7 2009 får ja börja använda namnet, om ingen protest inkommit.  Å namnet blev..... "Ravenwaves" :)
wohoooooo! va glad jag är, synd bara att ja inte har nåt att para....hehe... men det blir ju, så småningom! :)
Ja återkommer! å ja, ja överlevde kryssningen....men det var knappt :P
/vickan

Kryssning!

Efter gårdagens panik-inlägg måste ja nu skriva ngt positivt!!! Ja, förhoppningsvis kommer ja på bättre tankar imårrn! För då far jag och ett gäng folk på kryssning! Ska bli riktigt trevligt, och ja måste inhandla minst 1 flaska Sourz!!!!! MINST.... ;)
Sitter förtillfället och fixar lite slingor på mej själv, kände för att fräscha upp mej lite!! Sen ska ja väl bestämma vad ja ska ha för kläder å mej, och det kan ta ett tag, jag är en såndär "kläd-ångest" människa. Friserade och klippte min syrra förut idag oxå, det var skitnajs. Funderar på att klippa till lite i mitt eget hår med, och göra en liten inpackning efter slingorna,d et blir bra.

Annars har det varit en helt vanlig dag, Dottan hoppade i bäcken för första gången, det var nog inte riktigt genomtänkt, för hon såg inte speciellt nöjd ut när hon väl stog där ;) Allt går bra me Lilla Naira, hon verkar trivas, och vi trivs med henne. Hon är fruktansvärt älskvärd :)
Nä ni, jag ska bara tänka positivatankar och se till att ha riktigt LAJBANS NU!!!!!!!!!!!!!!!11
TJOHEJ!
Vi hörs ev. på fredag, om ja överlever båtresan ;)
puss å kram
/vickan


"patella-ångest"

BLÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄ.
Jag har konstant ångest över hundarnas "Framtid". Jag har fått för mej att ALLA har Patella och säkert PRA oxå. PRA är ju inte direkt vanligt, men patella har tyvärr blivit ganska vanligt...
Fly har nog tyvärr patella på vänster bakben, men det är bara vad jag tror, inget jag med säkerhet VET. Men jag skulle aldrig för mitt LIV kunna omplacera henne, ALDRIG. Som uppfödare bör man ju kunna placera om hundar som av olika anledningar inte kan gå i avel osv om man inte har tid och plats för dom dvs. Och vanligtvis har man ju kanske inte det, om man har samlat på sej några hundar genom åren. Men jag kan inte ens tänka tanken på att INTE ha lilla flisan här. Så det är rent omöjligt, och kommer aldrig ske. Men kellie då, tänk om hon har patella? Jag, jag kan inte tänka mej ett liv utan Kellie häller.... eller lilla Dottan, min lilla djävul i fårakläder, som ja redan är förälskad i, inte kan ja väl lämna henne åt ngn annan bara för att hon ev. inte duger åt mej i framtiden? Man ska inte måla FAN på väggen, och ja tror verkligen inte Kellie har ngt i knäna, och förhoppningsvis inte Dottie häller. Men... OM.... Vad gör man? Jag kan säga att uppfödar planerna garanterat kommer grävas ner för ett bra tag. Jag har fått för mej att lilla Naira har patella oxå, men det är väl bara för att jag är så nojjig. Jag ska ringa och boka tid för henne och Fly imårrn. Kellie tar ja om nån månad när hon löpt klart, vågar inte chansa. Tänk om lilla Naira skulle ha det? Hon som redan flyttat från Tjeckien till sverige, och sen även flyttat några gånger i sverige, för att sen hamna hos oss. Jag är störtkär i den lilla vovven redan, och tanken på att den lilla kraken skulle behöva flytta IGEN knäcker mej. BLÄ. JAG HATAR PATELLA!!!!!
och jag hatar mej själv när jag är så här nojjig. Tänk om INGEN har patella? och ja, tänk om ALLA har det. Det skulle häller inte förvåna mej, för TUR är nånting jag verkligen SAKNAR. Jag älskar alla mina små pluttisar, och de store monstret med.... Fritz saknar ja så ja dör, men han fick ju flytta för hans eget bästa, inte för att han på ngt vis inte "dög" åt mej. Det känns så hemskt, att ha en hund till den är drygt ett år, och sen kanske behöva sälja den för att den inte "duger".
Ja, jag vet. Alla säger att man lär sej med tiden, och att man efter X antal hundar lär sej att ha distans till dom osv. Men jag hoppas VERKLIGEN INTE att jag blir avtrubbad och bryr mej mindre bara för att jag har eller har haft så mkt hundar genom åren. Det här med uppfödning kanske helt enkelt inte är min grejj.
OCh nu vill jag bara säga att ja verkligen inte tycker eller tror att alla med kennel är hjärtlösa typer som säljer hit och dit så fort det inte passar, jag VET att det inte är så. Hundarna anpassar sej säkert jättebra i sina nya hem, och det är garanterat bättre att få flytta en att kanske bo kvar hos nån som redan har 10 hundar och definitivt inte har tid med en som inte ens går att använda. Jag vet det. Men det är bara såhär jag känner, och förmodligen alltid kommer känna. Fly kommer aldrig flytta, inte kellie och inte dottie häller.. så vad gör man. Hållar tummarna och hoppas på det bästa?!
BLÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄ!!!

Här är hon.

Jag snodde denna bild från Cecilias blogg ;)
Hon ser ut som en liten räv! :)

En ny stjärna har anlänt.

Vi har fått äran att ta emot en liten Tjeckisk Flicka till vårat hem! Hon heter Naira Z Hradu Pajreku. En otroligt söt och kelen liten tjej! Hon verkar anpassa sej väl, och verkar inte ha några större problem med sina nya vänner. Gamle fille har knappt märkt att det kommit en till liten, hehe. Det är redan för många för honom att hålla reda på, så ja tror han har sluta bry sej. Han har inte ens nosat på henne ;) Det blir väl för mkt för en gammal farbror. Dottie är iaf överlycklig och tycker det är hemskt trevligt med en ny "dagmamma". Kellie är nog glad att hon får lite avlastning :) Jag åkterkommer med bilder både från 1 maj i motala och på den nya raringen.
Hej så länge!
/vickan

ojojoj!

Måste bara uppdatera! (bilder kommer sen)
Vilken dag vi har haft!!! Så himla roligt och trevligt, bästa dagen på läääääänge!!!
Jag tog mej själv i kragen och vågade starta fly i Agilityn. Det var ju inoff tävling och då är det tydligen alltid klass 2 banor. Den var lite knixig, och jag satsade ju som sagt på dubbel disk. MEN, hör och häpna!!! Denna virriga matte och mkt duktiga vovve lyckades ta sej igenom banan andra gången me 5 fel!!! (jag missade att visa på ett hinder så det blev vägran, eftersom hon missade det) Snacka om stolt och nöjd jag är!!! Min duktiga hund lyckades ta sej igenom banan med sin virriga matte! jag är väldigt stolt över mej själv för att ja ens vågade!!
Sen var det ju utställning oxå...
Det var Fly, Fiossas Regina, Fiossas Sinfonia och Cqabeym'z Lady Colgada av Spendrup som tävlade i "vuxenklassen", det var oxå dom enda papillonerna där. O alla vi är ju från samma klubb så det var kul. Fly blev BIR med HP, och även placerade som 2 i gruppfinalen :) Min vän jenny visade henne först eftersom jag visade kellie. Fly OCH jenny skötte sej exemplariskt, Kellie var tyvärr rädd, men det var SÅÅÅ mkt bättre än vad det varit förr.!
Såhär löd kritiken för Fly:
"2 år. Mycket tilltalande helhet. Sött utrycksfullt huvud. Bra hals,rygg och kropp. Bra vinklar, ben och tassar. Sunda trevliga rörelser. Utmärkt temperament. Välvisad"
Och det får ja ju tacka Jenny för! :)
Kellies kritik löd:
"1 år. en liten feminin tik med vackert huvud. Något ängsligt uttryck. Bra överlinje, bra kropp för åldern. Väl vinklad, något försiktiga rörelser, behöver ringträning"
Och jag vet ju att hon är fin, och ja vet ju att hon behöver träning... så det är bara o fortsätta å hoppas på det bästa!
Återkommer om bilder!
tjoho!

RSS 2.0